Svetski popularna pevačica Selin Dion je priznala u najnovijem intervjuu da je nakon što su joj dijagnostifikovali 2022. godine neizlečiv sindrom ukočene osobe, uzela veću količinu valijuma opasnu po život. 

- Počeli smo sa dva miligrama da vidimo da li će pomoći, a zatim 2,5, pa 3, 15 i 50 - rekla je za magazin Pipl Selin i dodala da je dejstvo leka toliko brzo prestajalo da je stalno povećavala dozu, kako bi mogla da ide na nastup.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

- Jednom prilikom sam uzela 90 miligrama valijuma. Moglo je da bude fatalno. Nisam dovodila u pitanje dozu jer ne znam medicinu. Mislila sam da će biti u redu. Valijum deluje nekoliko dana, nekoliko nedelja, a onda više ne funkcioniše. Nisam razumela da sam mogla da odem u krevet i da prestanem da dišem, ali učila sam na svojim greškama - precizirala je švajcarska muzička zvezda, koja je u decembru 2022. godine javno saopštila da boluje od sindroma ukočene osobe.

Pevačici je bolest ograničavala kretanje, te nije mogla da peva kao pre, a takođe su joj popuštale glasne žice, te nije nastupala ka ranije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Na veliku sreću nije se ništa dogodilo, a danas je veoma srećna što svoje iskustvo može podeliti sa drugima. 

- Veoma je važno da znam... LJudi koji me dovoljno poznaju, znaju da nisam uzimala lekove samo da bih se drogirala, samo da bih bila naduvana ili da bih bila kamenovana. Bila sam profesionalna koliko god je to moguće tokom celog svog života, disciplinovana, vredna osoba koja radi ono što treba da bi moj glas bio u vrhunskoj formi. Radim s terapeutom kako bih mogla ponovo da pevam. To je jedino što znam da radim - navela je Selin.

(Alo)

BONUS VIDEO: