Fuad Backović poznatiji je sa nadimkom Din, predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Pesmi za Evroviziju, rešio je da napusti  Balkan i muzičku scenu. Godinama živi u Americi. 

Bio je član benda "Seven up" šokirao je javnost kada je obelodanio da se preslio zbog ljubavi sa muškarcem. On danas živi sa svojim partnerom u vili sa bazenom u elitnom delu Los Anđelesa, te ne Instagramu neretko deli fotografije, a sudeći po njegovim objavama živi na visokoj nozi.

Din se danas bavi modom i radi kao stilista za venčanje. 

Nedavno je govorio za medije o svom životu u ilegali: 

- Odlučio sam da se povučem sa muzičke scene jer me vise ništa nije tu fasciniralo i držao. Ja sam u Milanu studirao, moda je moja velika ljubav, onda sam samo dobio poziv i zelenu kartu i odlučio da promenim život iz korena. Dakle tako sam se doselio u Ameriku a ne na način na koji mnogi misle i pišu. Meni je ovde lepo, srećan sam i ne nameravam da se vraćam na muzičku scenu - rekao je on.

Pred kraj 2000. godine je napuštio Bisnu zbog školovanja. Upisao fakultet modnog biznisa na Institutu Marangoni u Milanu, koji je i završio.

Pevačev otac je bosansko-hercegovački političar Zaim Backović, međutim Deen je svojevremeno rekao da zbog toga nije imao privilegije na javnoj sceni. Nakon sedam godina života u Milanu, Deen se preselio u Los Anđeles. Već neko vreme je u vezi sa umetničkim producentom Vilom Farsonom, i na društvenim mrežama ne kriju svoju ljubav.

(Blic)

BONUS VIDEO: