- Не постоји нико са ким сам у свађи. Само са Мирославом Илићем не причам већ 23 године. Никада се нисам ни срео са њим. Једноставно, он је прекинуо комуникацију са мном још 2000. године – рекао је недавно Саша Поповић.

Мирослав Илић не крије да је успешна сарадња, коју су имали под окриљем Раке Ђокића, прекинута на његову иницијативу, а сада је по први пут испричао како је до тога дошло.

- Са Раком Ђокићем сам сјајно сарађивао шест година, до 1986. Не знам, можда ће звучати препотентно, али нека ми неко наброји певаче који су имали шест узастопних успешних југословенских турнеја – казао је Мирослав Илић.

Фото: АТА имагес

 

Иако га је, признао је, београдска чаршија оговарала што је за менаџера изабрао Раку, он се није обазирао.

- Мени је увек био важнији садржај, него форма. Свидела ми се његова енергија, упорност, креативност. У њему сам препознао човека коме могу да поверим каријеру.

Допало му се и, како је навео, Ракина отвореност у комуникацији.

Фото: Р. Радетић, АТА имагес

 

- Једног дана ме је питао да ли би ми сметало да проширимо сарадњу на Слатки грех. Ако кажем – не, он ће се сложити. Пристао сам без проблема. За мене је то био изазов. Занимало ме је како ће изгледати спој популарног извођача који носи мирну елеганцију и циркуса. Међутим, тај циркус је временом прерастао у једну ненормалну амбицију која се мени није свиђала – признао је “славуј из Мрчајеваца”.

- Нећу да улазим у детаље, али могу рећи да је моје незадовољство експлодирало када сам схватио да је у основи приче алавост према новцу. Ја то никада нисам желео. Хтео сам само да будем успешан певач и равноправан колега са свима.

Фото: АТА имагес

 

Из целе приче је, како каже, изашао на помало ружан начин, будући да је у то време имао проблем са алкохолом.

На констатацију водитеља Воје Недељковића да Саша Поповић о њему увек говори лепо, Мирослав Илић је одговорио:

- Искрено, Саша Поповић има мање везе са оним што се десило него његова у то време животна сапутница - рекао је Илић гостујући на телевизији Уна.

БОНУС ВИДЕО: