У води остају сви хранљиви састојци из кромпира, и самим тим она може помоћи код бољег варења, снижавање крвног притиска, али и бољег функционисања мозга. Осим тога, ова вода је одлична и као додатак супама јер побољшава укус и густину.

Како се припрема ова течност?

Дакле, кромпир не треба гулити, већ само добро опрати и уклонити „окца“.

Састојци за 4 порције:

  • 2 велика кромпира
  • 2 чаше воде
  • по жељи и друго поврће (целер, спанаћ, купус)

Припрема:

Исеците кромпир на мале комаде. Додајте воду и кувајте 2-3 минута. Процедите течност, оставите да се прохлади, па ставите фрижидер на 2-3 сата. Промешајте и можете да је пијете.

Фото: Профимедиа

 

 

За шта је све добар "сок" од кромпира?

За здравље коже

Помаже код проблема са сувом кожом, код бора, старачких пега. Изнутра добро влажи кожу, помаже против псоријазе, екцема, акни, штити кожу од инфекција. Само сачекајте да се течност охлади и попијте.

За лепоту косе

Фото: Профимедиа

 

 

Ова течност помаже и против перути, као и упала. Наношењем на косу од корена до врхова побољшаћете сјај косе, а уколико имате коврџаву или таласасту косу, помоћи ће да се локне лакше формирају. Након наношења на косу, оставите да одстоји 10-20 минута пре испирања.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: