- Знао сам да ме је ударила ајкула. Знао сам да морам да јој се супроставим, ако желим да преживим. Ударао сам је песницом где год сам стигао. У једном тренутку сам осетио да сам ударио у мекше ткиво, мислим да су то била уста. Имао сам посекотине по руци, зглобу, грудима...- открива он за НБЦ.

Овај искусни мореловац наводи како се сећа како је вриштао: "Ајкула" и "У помоћ".

Његов вапај за помоћ чуо је његов пријатељ Кевин Барнет. Међутим док је стигао до Адамса ајкула је побегла. Он објашњава како се суочио са врло драматичном сликом и невољом у којој се нашао његов пријатељ док му је крв текла из груди.

Кевин је открио да су му помогли да изађе на обалу и да су чланови његовог тима били шокирани повреда које је задобио. 

Док су га одвозила хитне помоћи Кевин је био тај који је био поред њега и који му је држао главу, позивајући га да не гледа доле.

 

 

Након напада цео део плаже града Дел Мар је затворен за купање, а несрећни младић је превезен у болницу Scripps memorial u La Jolla са угризима морске немани по левој руци и торзу. 

Џена Вел која је била још један члан пливачког тима открила је за НБЦ да је борба била жустра и тешка.

- Ударио ју је песницом у лице, па у нос. Знам да је имао посекотину на руци од зуба ајкуле - рекла је она.

Адамс се опоравио, али његови ожиљци по телу сведоче о трауматичном искуству које је преживео. Упркос немилом догађају он се после само 2 недеље вратио на плажу са својом супругом што је за њега било посебно емотивно искуство.  

- Имам дивну заједницу и људе око себе на које се могу ослонити - рекао је он. 

Појас плаже Дел Мар је како наводе стручњаци познат као стециште младих великих белих ајкула.

Фото: Профимедиа

 

Како се наводи, непровоцирани напади ајкула су ретки и било их је само 36 у САД-у прошле године, укључујући два у Калифорнији од којих је један био фаталан, наводи Међународни досије о нападима ајкула у Музеју природне историје Флориде.

(Срећна република)

БОНУС ВИДЕО: