- У недељу (23.06.) и почетком наредне седмице мањи пад температуре на вредности од 28 до 34 °С.

На подручју Београда данас и сутра (21 - 22.06.) максимална температура до 38 °С, а затим ће бити углавном у интервалу од 28 до 31 °С уз наставак тропских ноћи.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ СРБИЈЕ НА ГРМЉАВИНСКЕ НЕПОГОДЕ

У суботу и недељу (22.06. и 23.06.) на територији Србије нестабилно са пљусковима, грмљавином, локално великом количином падавина за кратко време, градом и јаким и олујним ветром у зони најинтензивиних пљускова и то сутра (22.06.) са највећом вероватноћом у Војводини и западној Србији, а у недељу (23.06.) у централним, јужним и источним крајевима.

Метеоаларм негде и због три појаве

Широм Србије упаљени су метеоаларми - данас у целој Србији због велике врућине, с тим што је већи део Србије у црвеном, односно највишем нивоу упозорења, док су само Банат, Источна Србија и Југозападна Србије у наранџастом упозорењу.

 

Сутра, у суботу, у црвеном су због врућине Шумадија, Поморавље, Југоисточна Србија и Косово и Метохија. Остатак земље је у наранџастом, али зато се упозорењу за врућину прикључују још и упозорења за пљускове и грмљавину, тако да је у неким деловима Србије упаљен аларм због три појаве.

БОНУС ВИДЕО