- U nedelju (23.06.) i početkom naredne sedmice manji pad temperature na vrednosti od 28 do 34 °S.

Na području Beograda danas i sutra (21 - 22.06.) maksimalna temperatura do 38 °S, a zatim će biti uglavnom u intervalu od 28 do 31 °S uz nastavak tropskih noći.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLJAVINSKE NEPOGODE

U subotu i nedelju (22.06. i 23.06.) na teritoriji Srbije nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivinih pljuskova i to sutra (22.06.) sa najvećom verovatnoćom u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a u nedelju (23.06.) u centralnim, južnim i istočnim krajevima.

Meteoalarm negde i zbog tri pojave

Širom Srbije upaljeni su meteoalarmi - danas u celoj Srbiji zbog velike vrućine, s tim što je veći deo Srbije u crvenom, odnosno najvišem nivou upozorenja, dok su samo Banat, Istočna Srbija i Jugozapadna Srbije u narandžastom upozorenju.

 

Sutra, u subotu, u crvenom su zbog vrućine Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna Srbija i Kosovo i Metohija. Ostatak zemlje je u narandžastom, ali zato se upozorenju za vrućinu priključuju još i upozorenja za pljuskove i grmljavinu, tako da je u nekim delovima Srbije upaljen alarm zbog tri pojave.

BONUS VIDEO