Репрезентација Србије избегла је пораз у последњем тренутку утакмице против Словеније, голом Луке Јовића. Но, иако су орлови задржали шансу да се пласирају у осмину финала, стручни консултант на РТС, Раде Богдановић, није био задовољан.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

После утакмице оштро је критиковао везисту Србије Сергеја Милинковић Савића, који је код гола Словеније "испустио" играча који га је чувао и није га спречио да постигне гол.

- Ја сам овде извређао Сергеја Милинковић-Савића, нису то чули гледаоци. Он је ушао у игру и трчи за оним десним беком као баба. Не можемо причати о добрим изменама Србије", рекао је Богдановић. "Причали смо 'Јао, неће играти Сергеј...', па је л' сте видели како затвара десну страну? Па, оно је срамота на овом нивоу!.

- Ти имаш проблем, јер немаш квалитет! Немамо квалитет да изнесемо лопту из фазе одбране напред. Видели сте Словенце, изашли су у пресинг, одузели две лопте, имали две стативе. Шта ћемо када дођу але, а ми се патимо три године, крваримо, је ли тако, јесте. Немамо крилне играче, говоримо да можемо да играмо са два, а ја говорим да не можемо, јер двојицу нерадника у одбрани не можеш да трпиш. Једног да, али двојицу не. То се и данас видело. Нису играчи које можеш да натераш да играш одбрану", рекао је Богдановић у емисији "Сви играју, фудбал побеђује.

ФОТО: Принтскрин Инстаграм јованајеремиц

 

- Рећи ћу једно и потписујем! Раде Богдановић је Бог коментарисања фудбала. Ја га обожавам - истакла је водитељка јутарњег програма у објави на Инстаграму.

Мондо