Reprezentacija Srbije izbegla je poraz u poslednjem trenutku utakmice protiv Slovenije, golom Luke Jovića. No, iako su orlovi zadržali šansu da se plasiraju u osminu finala, stručni konsultant na RTS, Rade Bogdanović, nije bio zadovoljan.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Posle utakmice oštro je kritikovao vezistu Srbije Sergeja Milinković Savića, koji je kod gola Slovenije "ispustio" igrača koji ga je čuvao i nije ga sprečio da postigne gol.

- Ja sam ovde izvređao Sergeja Milinković-Savića, nisu to čuli gledaoci. On je ušao u igru i trči za onim desnim bekom kao baba. Ne možemo pričati o dobrim izmenama Srbije", rekao je Bogdanović. "Pričali smo 'Jao, neće igrati Sergej...', pa je l' ste videli kako zatvara desnu stranu? Pa, ono je sramota na ovom nivou!.

- Ti imaš problem, jer nemaš kvalitet! Nemamo kvalitet da iznesemo loptu iz faze odbrane napred. Videli ste Slovence, izašli su u presing, oduzeli dve lopte, imali dve stative. Šta ćemo kada dođu ale, a mi se patimo tri godine, krvarimo, je li tako, jeste. Nemamo krilne igrače, govorimo da možemo da igramo sa dva, a ja govorim da ne možemo, jer dvojicu neradnika u odbrani ne možeš da trpiš. Jednog da, ali dvojicu ne. To se i danas videlo. Nisu igrači koje možeš da nateraš da igraš odbranu", rekao je Bogdanović u emisiji "Svi igraju, fudbal pobeđuje.

FOTO: Printskrin Instagram jovanajeremic

 

- Reći ću jedno i potpisujem! Rade Bogdanović je Bog komentarisanja fudbala. Ja ga obožavam - istakla je voditeljka jutarnjeg programa u objavi na Instagramu.

Mondo