Весна де Винча је поделила веома занимљиве детаље из свог живота.

Фото: АТА имагес

 

Новинарка и "ренесансна" жена је испричала да за својих 66 година чак 14 пута могла да умре, па се присетила једне такве опасне ситуације.

- Као ембрион била сам близанац, али се мој брат или сестра нису развили. Рођена сам, а у мени је остала лопта величине бебине главе. У њој су биле неке длачице и остаци и то сам носила у себи пуну 21 годину. Тај брат или сестра близнакиња могли су да експлодирају у мени, то је било толико опасно. Све се дешавало на последњој години студија и чим су лекари то уочили, заказали су ми хитну операцију. Све је прошло добро. Сећам се да, када сам се вратила кући, тетке су плакале, а ја сам им рекла да сигурно нећу да умрем, да моје време тек долази и да имам много тога још да урадим. Иначе, у психологији постоји и лечење смислом, а онај ко на време не открије свој смисао и мисију, тај ће раније и умети - испричала је Весна.

Де Винча иза себе има два брака и, како је сама признала, њен љубавни живот је ишао из једне крајности у другу.

Фото: Танјуг/Бранко Гојковић

 

Била је удата за Милана Ланга, а потом и за Предрага Витаса.

- Ланго ме је јурио и није ми давао мира. Био је 20 година старији од мене, моји су полудели када сам саопштила да хоћу да се удам за њега. Венчао нас је Бата Живојиновић, а ја сам се удала у црнини, нисам имала венчаницу. Као да сам предвидела шта ће се на крају десити - присетила се Весна и без задршке открива тајне тог брака.

- Брак са Лангом је био биохемија. Он, екипа и ја смо нон-стоп били пијани. Мислила сам да је то неки концепт живота јер је Ланго умео да режира живот. Међутим, ограничавао ме је и није ми давао да се развијам, па сам се од њега развела.

- Витас је био тип античког мушкарца. Имали смо озбиљан интелектуални однос испуњен страстима. Везу смо отпочели у мом стану и те ноћи смо се љубили пуних пет сати. Витас се развео због мене, али нисам ја растурила његов брак, то је већ било завршено... Он је од мене био старији 10 година, био ми је уредник на РТС-у, а у мене се заљубио због једног текста који сам објавила у магазину "Дуга". Није ми ништа бранио, био је мој велики учитељ - испричала је Весна за Информер.

Еспресо