Мини Лазаревић је дијагностикован малигни тумор штитне жлезде, који је хитно морала да оперише.

- Малигнитети су подмукли због тога што не дају неке специјалне симптоме - говори данас Мина Лазаревић, која се труди да својим искуством помогне онима који су у сличној ситуацији кроз коју је она прошла. 

Како је навела, инстинкт ју је натерао да оде код лекара.

Фото: В. Данилов

 

 

Сазнање да болује од опаке болести доживела је трауматично.

- Прво сам се исплакала, затим сам премотала филм у глави, размислила о свему што нисам урадила, што бих желела да урадим, да заокружим. Размишљала сам о деци.

- Суштина је да вас болест стави у животну позицију да сазнате од каквог сте материјала, колико сте јаки и какав сте човек.

Говорећи за емисију “Уна, дуе, тре”, Мина Лазаревић је признала да у том периоду њено троје деце нису знали шта се дешава.

- Било ми је престрашно да им кажем. Међутим, после извесног времена сам осећала умор, нисам имала снаге за много тога.

- Посадила сам их на столицу и објаснила каква је ситуација: Мама је оперисана, биће добро, али сад морате да имате разумевања јер нисам у пуној снази.

- Не може њима да буде јасно. Ни сад, после шест година им није јасно. Јесте, најстаријем.

- Немају они свест о томе, они су деца. Мада, деца треба да знају - поручила је Мина Лазаревић, која је убрзо после операција покушала да врати живот у првобитне токове.

- Брзо сам почела да радим, то је био мој механизам одбране. Изнутра ме је нешто терало да наставим са животом, мада сам још дуго осећала последице болест - признала је у искреној исповести. 

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: