Велико финале музичког такмичења "Никад није касно" одржано је синоћ, 23. јуна.

Селма Чавкић је освојила прво место у деветој сезони, захваљујући највећем броју гласова на Фејсбуку.

Фото: АТА имагес

 

Други победник, који је освојио највише СМС гласова, је Сашо Башески, док је Ружица Чавић Томићевић освојила титулу победнице по избору стручног жирија.

Ипак, домаћин емисије, Жика Јакшић, привукао је велику пажњу јавности када је пустио сузу током емотивног извођења песме "Чаршија" у изведби Мухарема Хамзакадића Харе.

Жика Јакшић се сада огласио и проговорио о теми која је "узбуркала" јавност, те је имао веома занимљив одговор.

- Знате шта, прво, ја синоћ нисам плакао, мени су онако наврле сузе на очи, али нисам плакао. Сузе ми наишле на очи, то је једна емоција. Немам проблем са исказивањем емоција. Оне су контролисане, колико год могу да их контролишем, али нећу да их гушим. Зашто бих то радио? Ја кад сам весео, ја се искрено насмејем. Кад сам радостан, ја се искрено радујем. Кад ме нешто дирне, то је просто искрено. Сад, како ће то неко да гледа, верујте ми, ја сам прешао неке године и у глави сам превазишао многе дилеме, тако да са тим немам проблем. Баш ме брига - рекао је Жика и дотакао се емоција на Балкану.

- Ми Балканци смо емотиван народ. Ми смо људи који радо изражавају емоције. Затим се створио један, да тако кажем, модел понашања где емоције "треба скривати", треба бити стално прорачунат итд. Ја водим рачуна шта ће ко да каже у односу на моје понашање и трудим се да будем пристојан. У смислу да не радим ништа што искаче из етичних норми. Са друге стране, кад је моја емоција чиста и никог не повређује, зашто бих то гушио у себи? - навео је Јакшић и додао

- Та тема да мушкарци не пуштају сузу, знате? Видите, не могу да вам кажем колико много људи који су ми пришли ван снимања, који гледају емисију и долазе из разних профила, од доктора до радника који мени кажу, Жико, кад ти пустиш сузу, па и мени сама крене. Ето, нисам усамљен. Много људи имају ту изражену емпатију. Неки пак немају и ту је само разлика. И запамтите, емпатија је Божји дар. То је једна врлина, а не мана - рекао је Јакишић, па објаснио шта га нервира.

Ало / Блиц