Глумац Бил Кобс преминуо је у 90. години, преноси "Тхе Сун".

Филмска звезда је била најпознатија по улогама у филмовима "Телохранитељ", "Ноћ у музеју" и "Нови Џек Сити".

Кобс је иза себе оставио око 200 филмова и ТВ улога. Појављивао у телевизијским емисијама укључујуц́и "Сопранови", "Западно крило", "Улица Сезам" и "Добра времена". Био је менаџер Витни Хјустон у филму "Телохранитељ" (1992), мистични часовник "Тхе Худсуцкер Проxy" брац́е Коен (1994) и доктор "Сунчане државе" Џона Сајлеса (2002). Играо је тренера у "Аир Буд" (1997), чувара у "Ноц́и у музеју" (2006) и оца у "Шоу Грегорија Хајнса".

Томас Г. Кобс, Билов брат, који је такође пастор, поделио је тужну вест на Фејсбуку.

- У уторак, 25. јуна, Бил је мирно преминуо у свом дому у Калифорнији. Вољени партнер, велики брат, ујак, сурогат родитељ, кум и пријатељ, Бил је недавно и срећно прославио свој 90. рођендан окружен драгим људима. Као породицу теши нас што знамо да је Бил пронашао мир и вечни починак са својим Небеским Оцем. Молимо за ваше молитве и охрабрење током овог времена - написао је он.

На мрежи "Икс", некадашњем Твитеру, фанови су послали утеху породици глумца.

"Никад му нисам знао име, био је у свему најбољи, РИП", "Господин Бил Кобс је био изванредан таленат, апсолутна легенда и џентлмен. Он оставља неизбрисив траг на телевизији, филму и сцени. Нека почива у вечној моћи", "Хвала господину Билу Кобсу што пратите своје снове и делите своје дарове", низали су се коментари на мрежи.

 

БОНУС ВИДЕО: