Некадашња хрватска водитељка и бивша лото девојка Тина Катанић проговорила је о скандалу због којег се повукла из јавности и који јој је обележио живот.

- Најискреније, била сам жртва кривичног дела и теже повреде приватности. Чак и када будем у прилици да кажем вама и медијима који ће пренети моје речи, па ће сигурно многи ово прочитати, морам да кажем да су многе друге девојке биле жртве попут мене. Желим да подигнем свест о томе да се не одмахује руком и стигматизује нешто што је настало из чистог поверења. Важно је чути ко је жртва, а ко је починио тешко кривично дело. На срећу, жене су данас заштићене свим могућим конвенцијама и кривичним и многим другим законима. Уосталом, пресуда је донета, а она каже да су почињени тешки злочини - рекла је Тина.

Фото: Јутјуб принтскрин/Pin Projekt

 

 

Наиме, тада је у јавност доспео снимак због којег је Домагој Р. (28) у октобру 2021. године осуђен на годину и 11 месеци затвора.

Он је 2015. године снимио манекенку током сексуалног односа са два пријатеља, а затим је то пренео трећој особи.

- У том периоду најгоре ми је било због породице, не због мене. Изашла сам из свега уздигнуте главе. Најважније ми је да је донета правоснажна пресуда и да је лице добило затворску казну. Затворска казна ми не значи скоро ништа јер ми је причињена неповратна штета, али ми служи као порука да се не могу и не смеју чинити кривична дела и некажњено уништавати туђи животи. Рекла бих да то није био скандал, већ тежак злочин - објаснила је она.

Тина је тада пролазила кроз тежак период, а како каже, њени родитељи, пријатељи и тадашњи дечко били су јој највећа подршка.

Подсетимо, бивши фудбалер нижеразредног клуба Домагој Р. (28), који је 2015. мобилним телефоном снимао манекенку и некадашњу лото девојку Тину Катанић током полног односа с двојицом пријатеља, те након тога исти проследио трећој особи, правомоћно је осуђен на годину и 11 месеци затвора.

Мучни случај тако је коначно добио и правосудни епилог. Домагој Р. дуже је време избегавао хрватско правосуђе, па је за њим 2016. и 2017. расписана судска потерница, а потом 2018. и европски налог за хапшење због којег је 2021. године изручен Хрватској из Немачке.

(Сторy.хр)

БОНУС ВИДЕО: