Међутим, многи психолози верују да можемо сагледати праву природу друге особе и њене скривене стране ако се ослободимо илузија.

Аустријски психијатар Сигмунд Фројд дао је универзални савет како препознати слабог или ментално јаког мушкарца, односно проценити да ли је то партнер који ће моћи да иде с вама кроз живот, развија се, воли потпуно и мотивише вас да постанете бољи.

Фројд је сматрао да свако може бити слаб, чак и успешни и богати људи, особе на позицијама и са снажном репутацијом.

Фото: Википедија

 

Ментална снага особе може се одредити једноставно: према Фројду, ментална стабилност одређена је проблемом који особу може избацити из такта.

Тестирање човека на менталну стабилност је једноставно. Довољно је изрећи став који није у складу са његовим и посматрати реакцију.

Ако особа почне да губи живце и пређе на повишен тон, то су знаци слабости.

Фото: Профимедиа

 

Ако вас гледа збуњено и нуди неколико решења за ваше проблеме, сматра се да је ментално снажна и избалансирана особа, што је чини добрим избором за партнера.

Овај тест можете применити код сваке особе и он вам може помоћи да одредите да ли са неким заиста можете правити планове.

Када је све идеално и романтичне варнице вас воде, нарочито на почетку односа, живимо у илузији и нисмо сигурни како ће неко реаговати када се појаве изазови. Фројдов савет свакако може уштедети енергију и можда вас заштити од разочарања.

БОНУС ВИДЕО: