- Не верујем у Бога, већ само у себе. Тако сам научио да мржњу према себи претворим у оружје - поручио је Златан Ибрахимовић.

Међутим, његова популарност никако не опада, напротив! Недавно, када су наши "орлови" имали пријатељски меч са националним тимом из Шведске, Златану је приређен спектакуларни опроштај од дреса репрезентације, те је било тешко суздржати емоције.

Фото: Профимедиа

 

 

Баш због тог меча и екипа "Курира" била се упутила у Стокхолм, како би испратила цео догађај који је окупио бројна значајна имена. Искористили су, чак, и прилику да виде како изгледа црква, чувени Златанов поклон мајци од 9,6 милиона евра.

Наиме, налази се у елитном делу града и простире се на 940 квадрата. Тамо борави када га пут нанесе у Стокхолм.

- Нисам га видео, али мој син Максимилијан ми рече како је јуче видео његов ферари како улази у гаражу куће. Значи, ту је, само га стрпљиво сачекајте и пазите да вам не умакне, ипак, има брз ауто - уз осмех је тад рекао комшија Ерни за Курир.

За чувеног аса су људи који живе у његовој околини нагласили да је одличан комшија.

- Сјајан је комшија! Видимо га понекад, увек се љубазно јави, а и када се не јави чујемо његов бучни црни ферари - уз такође широк осмех прича Паула и открива да је и зграда поред цркве у власништву Ибре, али да се то користи као пословни простор.

Фото: Профимедиа

 

 

Међутим, у прошлости је имао веома непријатне ситуације - на његовим улазним вратима пре пред година освануо је натпис "Јуда".

То се тада повезивало са бесом навијача Малмеа, јер је Златан купио деонице њиховог љутог ривала Хамарбија, сматрајући га нелојалним човеком којем је корист на првом месту, према речима људи из окружења. Али, спортиста се никада није посебно освртао на тај вандализам. Са друге стане, добро је познато колики је Ибрахимовић хуманитарац, те никада не прошушта прилику некоме да помогне, иако то не воли јавно да истиче.

Прича о чувеној цркви

Пре осам година шведски медији писали су како је Ибрахимовић купио црвку за око 9,6 милиона, путем холдинг компаније чији је део његова мајка Јурка Гравић. Познати фудбалер је потврдио ту инфомрацију у својој другој аутобиографији.

Иначе, натписи да је Златан купио цркву покренули су лавину шала својевремено, с обзиром на то да је познато да је Ибрахимовић уместо религије свог оца изабрао веру своје мајке и да је посвећени католик. Међутим, убрзо је постало јасно да је реч о инвестицији.

Црква је још раније преуређена у кућу за једну породицу, а тада се претпостављало да је реч о Ибрахимовићевој жељи да се зграда претвори у стамбени комплекс.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportal.rs (@sportalrs)

 

Зграда има велику оставу у сутерену, велику гражу и канцеларију у приземљу, док се на другом и трећем спрату налази више просторија.

А осим цркве, својој мајци Ибра је купио и стан на Пагу, како би била ближе сестрама које живе на том острву. Међутим, тај се стан води на његову сестру Санелу.

"Мајци сам купио стан у Хрватској, близу Пагу да буде ближе сестрама. Желимо да јој пошаљемо Максија и Винсента (његове синове), саме, без маме и тате. Треба да се науче самосталности. Желим да неко време проведу у Хрватској с баком која их може штошта научити", закључио је.

БОНУС ВИДЕО: