Новак Ђоковић ће играти на предстојећем Вимблдону, упркос операцији колена.

Успео је најбољи тенисер икада да се опорави и крене у јуриш на нови трофеј, а пред почетак турнира, одржао је конференцију за медије.

Говорио је Ђоковић о разним темама, а дотакао се и неуспеха фудбалске репрезентације Србије на Европском првенству.

Фото: UEFA принтскрин

 

 

- Трудим се да промовишем заједништво у српском спорту, појединачних и тимских спортова. Трудим се да се свима нађем, да будем на располагању, за свако искуство, волим да делим искуство више него да саветујем. Свако има свој јединствени пут, постоји извесна разлика између спортова. Имају додирних тачака, тај психилошки приступ према заступању репрезентације Србије, у овом случају у фудбалу и Европском првенству, то је велико искуство, част и привилегија. Најежио сам се када сам изашао на терен, толико наших људи, химна када је запевана, одзвања химна, не можемо баш у тенису то да доживимо, али знам каква је емоција и каква је тензија. Нажалост, резултат није био повољан, навијали смо. Потрудио сам да дам својијм присуством мотив, имао сам част да будем на терену, да се поздравим са њима - рекао је Ђоковић.

Потом је даље објаснио како он гледа на фудбал.

Фото: Профимедиа

 

 

- Фудбал је највећи спорт убедљиво, пре 20-30 година су неке репрезентације биле добре, а сада су у завшрници. Улаже се у спорт, спорт се развија. Мислим да имамо репрезентацију са пуно фантастичних играча, нажалост се није погодило да доживе успех на ЕП. Али, ту су после 24 године, увек се Србија дигне на ноге када је фудбал ту. Нема средине, или си јако срећан или све по списку свакоме! У својој каријери сам имао среће да будем на доброј оштрици мача када је наш народ у питању, али је било тренутака када су моји неуспеси погодили људе - казао је Новак и потом додао:

- За сваког спортисту, када ти кажу да ниси дао све за своју земљу, то ти буде криво. То јако лично схватам. трудио сам се кроз читаву каријеру да људи помисле да нисам дао све од себе. Резултат је јако непредвидив, ако фудбалска репрезентација друге земље боље одигра, идемо даље. Важно је залагање, да се види емоција, да изгараш на терену. Сама чињеница да си већ у репрезентацији је велика одговорност и част, представљаш свој народ, људи осете и виде то. За неке фудбале који су на мете критика, не волим да видим јер сам и сам спортиста, и мене то заболи. Мора свако да преузме одговорност за резултате и идеш даље.

БОНУС ВИДЕО: