Наша чувена пливачица Нађа Хигл (35) постала је веома позната у Србији након што је пре 13 година освојила злато на Светском првенству у Риму на 200 метара прсним стилом.

Та 2009. година остала је упамћена по овом великом успеху. Након ове медаље Нађа је почела да гради успешну каријеру и добила титулу најперспективније домаће спортисткиње.

Фото: Н. Параушић

 

 

Ипак, оно што је уследило у годинама које су пролазиле довело је до тога да Нађа одлучи да промени живот из корена готово па преко ноћи. 

Након што је упловила у тридесете почела је да осећа прве симптоме нечега што ће се убрзо испоставити као озбиљна и неизлечива аутоимуна болест, улцерозни колитис, што заправо представља болест дебелог црева.

Фото: Н. Параушић

 

 

Нађа Хигл је у браку са Миланом Бохаревићем од септембра 2013. године, а две године пре тога били су у вези. Живели су у Панчеву, где је Хиглова добила стан од градске управе као награду за злато освојено на Светском првенству у Риму на 200 метара прсним стилом 2009. године.

Ипак, када је Милан добио понуду за посао у Словенији Нађа је одлучила да спакује кофере и са мужем и двоје синова оде из Србије. Тамо су свили породични дом и наставили заједнички живот. 

Фото: Н. Скендерија

 

 

Упркос здравственим проблемима који су јој дијагностификовани Нађа није могла да се у потпуности опрости од пливачке каријере.

Она је у Љубљани основала школицу пливања која јој је сада уједно уживање, занимација, али и извор прихода. 

Фото: М.В.

 

 

Нађа такође ужива у одгајању синова и труди се да буде увек ту за своје укућане, али и да их изведе на прави пут и учини да буду добри и часни људи. 

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: