Наиме, како преноси "Индекс", један очевидац је испричала како је дотична путница имала карту, али не и резервисано место за путовање. Из Полицијске управе личко-сењске су за "Индекс" рекли да су добили потврду о инциденту у 13.15 часова — воз је стао у 13.03 часова и на железничкој станици је стајао до 14.53 часова.

- Утврђују се околности догађаја - додали су у саопштењу.

"Путница гурнула кондуктера"

Са друге стране, из Хрватске железнице су рекли да је воз каснио јер је путница вербално напала и гурнула кондуктера, који је потом пао, услед чега је позвана полиција. Када је воз стигао у Загреб, кажу, у болници су му констатоване лакше телесне повреде.

- Након заустављања воза 520 на релацији Сплит - Загреб око 13 часова на станици Врховине, кондуктер је стао на врата воза и тражио карту од путнице која је улазила у воз. Путница га је вербално напала и гурнула, након чега је кондуктер пао. Због тог инцидента је позвана полиција. Након увиђаја, воз 520 наставио је да саобраћа са закашњењем од 109 минута. По доласку у загребачку ГК, кондуктер је отишао у болницу, где му је констатована лакша повреда - наводи се у саопштењу.

Како је објашњено из железнице, путници имају право на поврат новца, с обзиром на кашњење воза које је било дуже од 120 минута.

(Индекс)

БОНУС ВИДЕО: