Naime, kako prenosi "Indeks", jedan očevidac je ispričala kako je dotična putnica imala kartu, ali ne i rezervisano mesto za putovanje. Iz Policijske uprave ličko-senjske su za "Indeks" rekli da su dobili potvrdu o incidentu u 13.15 časova — voz je stao u 13.03 časova i na železničkoj stanici je stajao do 14.53 časova.

- Utvrđuju se okolnosti događaja - dodali su u saopštenju.

"Putnica gurnula konduktera"

Sa druge strane, iz Hrvatske železnice su rekli da je voz kasnio jer je putnica verbalno napala i gurnula konduktera, koji je potom pao, usled čega je pozvana policija. Kada je voz stigao u Zagreb, kažu, u bolnici su mu konstatovane lakše telesne povrede.

- Nakon zaustavljanja voza 520 na relaciji Split - Zagreb oko 13 časova na stanici Vrhovine, kondukter je stao na vrata voza i tražio kartu od putnice koja je ulazila u voz. Putnica ga je verbalno napala i gurnula, nakon čega je kondukter pao. Zbog tog incidenta je pozvana policija. Nakon uviđaja, voz 520 nastavio je da saobraća sa zakašnjenjem od 109 minuta. Po dolasku u zagrebačku GK, kondukter je otišao u bolnicu, gde mu je konstatovana lakša povreda - navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno iz železnice, putnici imaju pravo na povrat novca, s obzirom na kašnjenje voza koje je bilo duže od 120 minuta.

(Indeks)

BONUS VIDEO: