Све је почело у јуну 2022. године, када је у ресторану услужила госта Ерика Смита, који јој је оставио бакшиш од 3.000 долара. Медији су се одмах заинтересовали за причу. Маријана је објаснила да је рачун износио тринаест долара и да је скочила од среће и заплакала када је видела износ напојнице.

- Заиста ме је дирнуло у срце. У шоку сам - рекла је она тада.

Менаџер ресторана је желео да се увери да износ није случајно унет, па је проверио са Смитом, који је све потврдио и на рачуну написао “Бакшиш за Исуса”. Он је додао да је желео да се укључи у истоимену кампању на друштвеним мрежама, па је оставио позамашну суму конобарици, преноси Unilad.

Међутим, Маријанина срећа није дуго трајала. У шок обрту Смит је послао мејл, након неколико недеља, и објаснио да је повукао уплату с кредитне картице.

- Мислили смо да неко покушава да уради добро дело - рекли су огорчени представници ресторана.

Они су узвратили писмом, верујући да је реч о неспоразуму, али ситуација се није променила. Морали су да исплате конобарици 3.000 долара.

- Нажалост, ствари нису решене на прави начин и мораћемо да поднесемо тужбу - најавили су из ресторана, у нади да ће судија наложити Смиту да уплати обећане паре.

Епилог несвакидашње приче није познат.

БОНУС ВИДЕО: