Овај период нас позива да заронимо дубоко у нашу подсвест, разоткривајући слојеве магле и мистерије које Нептун често баца на наше животе. Нептун је ушао у Рибе, његов домаћи знак, доносећи са собом еру повећане духовне свести, уметничке инспирације и емоционалне осетљивости.

Фото: Профимедиа

 

 

Разлика између стварности и илузије

Међутим, Нептун такође замагљује границе, подстиче бекство и може довести до забуне и обмане. Током ове ретроградности, теме предаје и рефлексије постају истакнуте. Време је да преиспитамо своје снове и тежње, да разликујемо стварност од илузије.

Ово је прилика да скинемо слојеве фантазије и суочимо се са истинама које смо избегавали. То је период у ком се треба позабавити када смо можда били претерано идеалисти или када смо допустили да нам жеље замагљују расуђивање. Ретроградност Нептуна на 29. степену Риба, последњем степену Зодијака, додаје додатни слој интензитета. Овај критични степен се често повезује са кулминацијом и кармичким затварањем. То сугерише да долазимо до краја значајног духовног или емоционалног циклуса.

Судар са реалношћу

Лекције Нептуна у Рибама долазе до изражаја, подстичући нас да интегришемо оно што смо научили о саосећању, емпатији и колективном несвесном. Ово је такође време да се позабавимо свим облицима бекства који нас спутавају. Било да се ради о фантазији или избегавању понашања, ретроградни Нептун осветљава где треба да се приземљимо у стварности. Од нас тражи да пронађемо здравије начине да се носимо са животним изазовима и да негујемо духовне праксе које подржавају наш раст, а не ометају га.

 

Разочарења

До 19. августа, док Јупитер квадратира са Нептуном, дешава се значајан астролошки догађај који доноси и изазов и прилику. Јупитер, планета раста, експанзије и оптимизма, сукобљава се са Нептуном, планетом снова, илузија и духовности.

Фото: Профимедиа

 

 

Овај квадрат може појачати напетост између наших највиших идеала и практичне стварности са којима се суочавамо. С једне стране, то може створити осећај безграничног оптимизма и жељу да жарко следимо своје снове. С друге стране, то може довести до претераног уживања, разочарања и склоности да се побегне од стварности када се суочи са изазовима.

Овај аспект може истаћи области у нашим животима у којима смо били превише идеалистички или где су наша очекивања била нереална. Подстиче нас да пронађемо равнотежу између наших тежњи и онога што је практично оствариво. 

Док траје његова ретроградност дозволите себи да растворите илузије које су вам замаглиле визију и прихватите јасноћу која долази од суочавања са својим унутрашњим истинама. Овај ретроградни период је небески позив да излечите, увидите и поново се повежете са својим најдубљим ја, припремајући вас за следеће поглавље ваше духовне еволуције.

БОНУС ВИДЕО: