Куповина по радњама половне робе, тзв. секонд хендовима се може назвати без проблема "потрагом за благом", али обично се мисли на неку стару и вредну хаљину или комад друге гардеробе.

Једна жена је нашла дизајнерску торбу за мале паре, тачније 6,99 долара (око 800 динара), али оно што је шокирало је садржај који је пронашла унутра.

Наиме, Линора Силверман је отишла у локални секонд хенд у свом родном граду у Филаделфији и пазарила "Цоацх" торбицу за мале паре.

Кренула је да је чисти јер је била прљава и са остацима шминке, испревртала ју је са свих страна, укључујући и дно, и шокирала се када је у њему пронашла коверту с писмом и новчаницама укупне вредности 300 долара.

- Чекајте кад вам кажем шта сам пронашла унутра - а затим је упрерила камеру у унутрашњост торбице. Иначе, видео има преко 3.500.000 прегледа и преко 2.400.000 лајкова на ТикТоку.

- Погледајте унутра, сва је прљава и масна, али сам мислила да могу да је очистим - рекла је, а када је стигла кући, почела је са чишћењем и тада је отворила преклоп на дну торбице да би и одатле скунула прљавштину.

Тада је доживела пронашла нешто шокантно.

- Нашла сам коверту са новцем - рекла је и показала место где је пронашла.

На коверти је било и неколико написаних реченица које је Линора прочитала.

- Имам троје деце, а они ће дати моје ствари Гудвилу (доброворна организација) када умрем, па ја сада стављам њихово наследство у моје омиљене ствари.

Наставила је да чита, али је прича добила невероватан преокрет.

- Ову торбицу сам добила пре много година и то од девојке мога мужа. Дошла сам кући раније из посете родитељима у Конектикату - прочитала је Силверман и наставила.

Фото: ТикТок принтскрин/marthainfused

 

 

- Мора да је отишла у брзини јер је заборавила торбицу и ципеле. Носила сам ту торбу сваког дана. Питам се да ли је мој муж знао да је то од његове девојке.

Последња реченица је нека врста опроштаја и упутства шта урадити са новцем.

- Носила сам је сваког дана и дајем је јер је моја деца неће, зато иди и купи нову торбу. С љубављу, Марта - завршила је читање поруке.

Тада је отворила ковберту и видела унутра 300 долара (око 35.000 динара) и одушевила се. Њени пратиоци су јој саветовали да се распита и уђе у траг Марти, што је она и урадила и дошла је до занимљивог открића:

Марта је познта ау том крају и често долази да донира ствари, а чак је и нашла радницу Британи у једној од њих која је тврдила да је срела Марту неколико пута. Силверман је покуповала ствари које је Марта донирала и у свакој је нашла нешто новца и поруке сличне оној коју је она пронашла.

До краја није познато колико је ствари Марта донирала, али је Линора рекла својим пратиоцима да планира да настави потрагу за Мартом и да се нада је жива и здрава.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: