Ован

Људи рођени у знаку Овна познати су по томе да се брзо загреју за нешто или некога, али понекад се једнаком брзином и охладе, чим нестане узбуђења и весеља. Они често имају проблеме са главом - са очима, ушима и носом. Али, ту се ипак ради о снажним и доминантним личностима које су у стању да се изборе са здравственом тегобама.

Уколико се догоди да припаднике овог знака ухвати тескоба и депресија, тада су склонији алкохолу и дрогама чиме саботирају сами себе у контроли и решавању проблема. Уместо алкохола је боље прошетати природом и умерено вежбати те јести здраву храну, посебно зелену салату, кељ, спанаћ, јабуке, орахе...

Бик

Ово су врло јаки појединци, иако су склони претераној забринутости. То су практични, опрезни и упорни људи, али тешко се носе са променама у животу и тада су склони депресији. Током живота знају да имају доста проблема са грлом, вратом и штитном жлездом.

Фото: Профимедиа

 

Најбољи савет за њих је да пораде на бољем здрављу, а уколико их почне хватати депресија и тескоба, најбоље им је да узму одмор, предахну и удаље се од извора таквог стања. Понекад промена околине и људи којима се окружујемо збиља помаже. Храна која Биковима чини добро су сирово поврће и воће, као и зелени плодови.

Близанци

Близанци су увек у покрету, врло су друштвени и забавни па други воле да буду у њиховом друштву. С друге стране, Близанци су склони да не брину о себи добро и адекватно - једу нездраво, нису склони вежбању и не одмарају се довољно када би то било потребно. Знају често сами себе да уведу у стање нервозе и стреса јер се доведу у ситуације које им нису биле потребне у животу.

Најчешће имају проблема са нервним системом, раменима, рукама и плућима. Савет за њих био би да почну да једу здраво, посебно намирнице као што су јабуке, целер, шпаргла...

Рак

То су осећајни, креативни и интуитивни људи који уживају да бораве у свом дому. Ипак, због претераних емоција знају да мењају расположење и склонији су психосоматским проблемима. Свакако би требало да се пазе и не преузимају туђе проблеме на себе те превише све примају срцу - то су ситуације које у њима стварају напетост.

Фото: Профимедиа

 

Ракови често имају проблема са желуцем, бубрезима, грудима и пробавом. За њих је најбоље што чешће да себи приуште мир и тишину или уживање у природи и животињама. Свакако би требало често да узимају време за себе и ослушкују своју интуицију. Храна која им посебно одговара су производи од ражи.

Лав

Лавови су страствени, паметни и живахни па не чуди да су окружени мноштвом људи. Они знају да делују инспиративно на појединце који су недовољно амбициозни или им недостаје храбрости да покушају нешто ново.

Ипак, и они имају слабу тачку, а то је осетљивост на превелика оптерећења, а сами се доведу у то стање јер не знају да кажу 'Не' довољно често. У периодима умора и исцрпљености најбоље би им било да оду на сунце и свеж ваздух. Јако им одговара топлија клима. Што се хране тиче, чешће би требало посезати за житарицама, попут зоби, јечма, ражи, риже те за грашком, шпарглама и купинама.

Девица

Припадници овог знака остављају утисак хладних и незаинтересованих људи, али то је само спољни утисак. У себи су врло топли и жељни љубави. Девице имају великих проблема у испољавању емоција, превише брину и тешко се опуштају. Због тога знају да имају проблема са стомаком, желуцем и цревима, али и кожом.

За њих би било важно да науче како да се опусте и контролишу емоције. Понекад је важно удаљити се од стресних људи и ситуација те уживати у миру и тишини. Овим људима је потребно време када могу да буду сами са собом и својим мислима. Тек после тога ће сваки проблем решавати са пуно више лакоће. Девице би чешће требало да једу зелене салате, шаргарепе, јабуке, јагоде и пшеницу.

Фото: Профимедиа

 

Вага

Ваге имају јаку потребу за равнотежом и складом у животу, тек тада се осећају задовољно. За њих је грубо понашање нека врста емотивног узнемиравања, као и осећај да им људи завиде - то у њима буди осећај несклада, а понекад и грижу савести као да су некога повредили.

Склоне су проблемима са бубрезима, кожом и доњим делом леђа. Но, и када су болесне или несреćне, то се неретко на њима не види па је важно да то људима око себе кажу. Пуно одмора и медитације, то је оно што Вагама треба да би биле здраве физички и психички. Такође, уживање у лепим људима, стварима и местима Ваге пуни позитивном енергијом.

Шкорпиja

Они су врло страствени, оштроумни, окретни и духовити, али знају често да буду и љути, а тада звуче арогантно и неугодно. Склони су драми и променама расположења, што указује на емоционалну нестабилност. 

Шкорпије ту своју слабу тачку покушавају да сакрију од јавности, али то у њима ствара лоше вибрације. Понекад и сами лекари имају проблема док постављају дијагнозу људима рођеним у овом знаку јер им слика болести буде нејасна.

Најчешћи проблеми везани су за стрес и живчане тегобе. Препорука је пуно одмарања у мирној, пријатној атмосфери. Шкорпије би требало да избегавају људе и ситуације које у њима стварају лоше емоције. Храна која им јако одговара су зелена салата, кељ, цвекла, коштуњаво воће, млеко.

Стрелац

Ово су људи који стално морају да буду у покрету па често имају проблема са уганутим зглобовима на рукама и ногама, а модрице и огреботине су већ постале уобичајени детаљ на њиховом телу. Такође, лако се 'упецају' када су конфликтни разговори у питању. 

Проблеми са здрављем најчешће се вежу за кукове, бедра, јетру и крв. Болест Стрелци тешко подносе и тада знају да буду џангризави јер не воле да мирују. Тада им је најбоље да читају литературу која ће у њима да подстакне креативност. Од хране им највише одговарају јабуке, шпаргле, махунарке, кромпир, смокве, интегралне житарице и зелена салата.

Фото: Профимедиа

 

Јарац

То су дисциплиновани и мудри људи који су често рођени за вође. То је разлог зашто на послу и у породичном животу преузимају највише одговорности, више него што се од њих очекује. У исто време Јарци се без пардона жале на то колико су оптерећени. 

Све то може да изазове проблеме са крвним притиском те појаву појачаног стреса или малодушности. Најосетљивији су на слезину, кости, колена и зглобове па у старости знају да пате од реуме чешће него од других болести. Хране се једноставно и каткад безукусно, а највише им одговарају млеко, сир, јогурт и интегралне житарице.

Водолија

Водолије су склоне екстремним променама расположења, од еуфоричног весеља и среће до љутње и бахатости. Брзо размишљају и имају јако изражен инстинкт за помагање другима и разумевање живота. Склони су претераном размишљању и сањарењу, а најчешће пате од депресије и живчаних поремећаја. 

Осетљиви су на зглобове и листове те треба да се заштите од појаве вена и слабе циркулације. Идеална храна за њих су банане, ротквице, кикирики, сир и маслац.

Рибе

Људи рођени у овом знаку склони су да преузимају туђе проблеме на себе, што никако није добро јер се тиме превише оптерете. То су интуитивни и мистериозни људи у сталној потрази за равнотежом, хармонијом и миром. Требало би да пазе да не урањају превише у црна размишљања јер их то може одвести у депресију. Но, Рибе су тога свесне, па се углавном на време потруде да изађу из тог стања.

Иначе, припадници овог знака имају осетљива стопала и морају се пазити да не добију упалу плућа и друге болести везане за дисајни систем. За њих би било добро да чешће бораве у друштву других људи и мање да самују. Треба се више да се опуштају уз омиљену музику, читају или раде нешто што их весели. Намирнице које су потребна њиховом телу су интегралне житарице, зелене салате и бундева, преноси Атма.

БОНУС ВИДЕО: