Прво место, као најбољи дезерт, заузеле су крофне, а одмах иза њих су гомбоце или кнедле са шљивама.

Треће место заузеле су шненокле, а четврто чувена Реформа торта.

Следе Васина торта, Руске шубаре, слатко од кајсија, слатко од смокве, слатко од јагода, слатко од дуња…

Фото: Јутјуб принтскирин/Eminina kuhinja

 

Читава листа садржи 22 дезерта, а у наставку погледајте читаву листу најбољих дезерата из Србије према оцени Taste Atlas-а:

  • Крофне
  • Кнедле са шљивама
  • Шненокле
  • Реформа торта
  • Васина торта
  • Руске шубаре
  • Слатко од кајсија
  • Слатко од смокве
  • Слатко од јагода
  • Слатко од дуња
  • Маковњача
  • Слатко
  • Лења пита
  • Слатко од вишања
  • Резанци са маком
  • Војвођански кох
  • Слатко од руже
  • Слатко од лубенице
  • Херовке
  • Пупинова пита
  • Слатко од трешања
  • Фонтош колач
  • За листу '22 најбоље српске посластице' до јуна 2024. забележене су 1.703 оцене, од којих је 1.177 систем Taste Atlas-а препознао као легитиман. Наравно, овакво рангирање не треба посматрати као коначни глобални закључак о храни.

    Њихова сврха је да промовишу добру локалну храну, упознају нас са традиционалним јелима и побуде радозналост за јела која нисте до сада пробали.

    БОНУС ВИДЕО: