Прво место, као најбољи дезерт, заузеле су крофне, а одмах иза њих су гомбоце или кнедле са шљивама.
Треће место заузеле су шненокле, а четврто чувена Реформа торта.
Следе Васина торта, Руске шубаре, слатко од кајсија, слатко од смокве, слатко од јагода, слатко од дуња…
Читава листа садржи 22 дезерта, а у наставку погледајте читаву листу најбољих дезерата из Србије према оцени Taste Atlas-а:
За листу '22 најбоље српске посластице' до јуна 2024. забележене су 1.703 оцене, од којих је 1.177 систем Taste Atlas-а препознао као легитиман. Наравно, овакво рангирање не треба посматрати као коначни глобални закључак о храни.
Прочитајте још
Њихова сврха је да промовишу добру локалну храну, упознају нас са традиционалним јелима и побуде радозналост за јела која нисте до сада пробали.