Упркос огромном успеху серије, у недавном интервјуу открио је како је умало пропустио улогу која му је донела невероватних 1.000.000 долара по епизоди.

У време кад су му понудили улогу, радио је на шоу програму "Студио 60".

- Било је одлично - велика група људи, добро расположење, али гледаност је била врло ниска. А гледаоци су пресудан део те једначине!

Фото: Профимедиа

 

Признао је како се двоумио око понуђене улоге јер није хтео поновно да глуми штребера, али, на срећу, ипак је пристао.

- То је био најбољи курс глуме који сам икада могао имати - изјавио је Сајмон недавно у интервјуу за америчке медије на тему "Теорије великог праска" те додао: "Дошао бих кући и помислио да сам тако срећан што сам могао да вежбати глуму радећи ово пуних 12 година. Када снимате сваке недеље пред публиком, научите пуно о наступу, али и о томе како да се одупрети стресу.

Фото: Профимедиа

 

Серија је 2019. постала најдуговечнији ситком са једном од најбољих продукција у историји телевизије. У периоду од 12 година огроман број гледалаца појавио се у свакој од 279 епизода, нестрпљиви да виде какве анегдоте очекују генијалне, али неугодне научнике Шелдона, Леонарда, Хауарда, Реја, Ејми, Бернадет и Пени. 

Хелбергова идућа запаженија улога била је 2016. године када је глумио уз Мерил Стрип и Хјуа Гранта у филму "Florence Foster Jenkins" редитеља Стивена Фрирса. Играо је улогу пијанисте Космија МекМуна, и био номинован за награду Златни глобус за најбољег споредног глумца. Хелберг није само глумио у филму, већ је свирао и клавир.

БОНУС ВИДЕО: