Uprkos ogromnom uspehu serije, u nedavnom intervjuu otkrio je kako je umalo propustio ulogu koja mu je donela neverovatnih 1.000.000 dolara po epizodi.

U vreme kad su mu ponudili ulogu, radio je na šou programu "Studio 60".

- Bilo je odlično - velika grupa ljudi, dobro raspoloženje, ali gledanost je bila vrlo niska. A gledaoci su presudan deo te jednačine!

Foto: Profimedia

 

Priznao je kako se dvoumio oko ponuđene uloge jer nije hteo ponovno da glumi štrebera, ali, na sreću, ipak je pristao.

- To je bio najbolji kurs glume koji sam ikada mogao imati - izjavio je Sajmon nedavno u intervjuu za američke medije na temu "Teorije velikog praska" te dodao: "Došao bih kući i pomislio da sam tako srećan što sam mogao da vežbati glumu radeći ovo punih 12 godina. Kada snimate svake nedelje pred publikom, naučite puno o nastupu, ali i o tome kako da se odupreti stresu.

Foto: Profimedia

 

Serija je 2019. postala najdugovečniji sitkom sa jednom od najboljih produkcija u istoriji televizije. U periodu od 12 godina ogroman broj gledalaca pojavio se u svakoj od 279 epizoda, nestrpljivi da vide kakve anegdote očekuju genijalne, ali neugodne naučnike Šeldona, Leonarda, Hauarda, Reja, Ejmi, Bernadet i Peni. 

Helbergova iduća zapaženija uloga bila je 2016. godine kada je glumio uz Meril Strip i Hjua Granta u filmu "Florence Foster Jenkins" reditelja Stivena Frirsa. Igrao je ulogu pijaniste Kosmija MekMuna, i bio nominovan za nagradu Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca. Helberg nije samo glumio u filmu, već je svirao i klavir.

BONUS VIDEO: