Хрватски премијер Андреј Пленковић поручио је председнику Републике Зорану Милановићу да би било боље да се понашао као председник државе, а не као политички дивљак и простак.

- Било би боље, а не фора, да се он понаша као председник а не као политички дивљак и простак који је извређао целу политичку сцену, који је ХЏ назвао нацистичком странком. У Вашингтону је ћутао. Какав став, о чему - рекао је Пленковић новинарима у Вараждину.

Фото: Профимедиа

 

 

Он је то рекао осврнувши се на јучерашњу изјаву Милановића да би "Пленковић био супер кандидат за председника", пренели су хрватски медији.

Милановић је раније најавио да ће се кандидовати за још један мандат на предстојећим председничким изборима, који би у Хрватској требало да буду одржани крајем децембра ове године. Милановићеву кандидатуру подржала је његова бивша странка, најутицајнија опозициона СДП.

Фото: Профимедиа

 

 

У актуелној власти Милановићева најава није примљена са одобравањем, а Пленковић стално упозорава на председниково кршење Устава током парламентарних избора одржаних у Хрватској у априлу.

БОНУС ВИДЕО: