Млади атлетичар Страхиња Радаковић из Ветерника који има само 19 година, а већ бележи сјајне резултате на стази, спровео је веома занимљив, али захтев и опасан, експеримент - одлучио је да ништа не једе 5 дана, већ само да пије воде уз понеку кашичицу соли, желећи да види како ће му тело реаговати. Успео је да замисао спроведе у дело, а ми вам детаљно преносимо његово искуство.

Први дан

Због одласка на колеџ је морао мало раније да заврши сезону, те је одлучио да слободно време искористи како би на разне начине тестирао своје тело, али упозорио је све да ово никако не раде код куће на своју руку! Открио је да је на почетку изазова имао 94 кг.

 

 

- Ово је једна о најригорнизнијих дијета. Током пет дана само ћу пити воду. Данас почињем и о свему ћу вас обавештавати. Ову дијету немојте пробавати код куће, нити ишта слично, јер није безбедно. Током првог дана сам попио око 7 литара воде уз неколико кашичица соли, да се не би срушио негде - истакао је Страхиња на почетку.

Други дан

Током другог дана устао је веома рано и попио много више воде, веома често је ишао у тоалет, сматрајући да су почеле промене у телу.

 

 

- Осећам се катастрофа, устао сам као пекар у 5 ујутру, не питајте не ништа. Нисам могао да не изађем напоље, где сам се истезао. Данас сам попио 10+ литара и WЦ ми је био најбољи пријатељ. Изгледа да је кренуло чишћење тела, како је дан одмицао, све сам се боље осећао, чак сам отишао и да џогирам са буразером. Како сам мислио, други дан је топ прошао. Све је у глави, али никоме не бих препоручио да ово испробава без пратње доктора - рекао је млади спортиста.

Трећи дан

И даље се наставило рано буђење, пио је много више воде од претходних дана, али је одласком у цркву схватио важну ствар.

 

@радаковиц8

Не једем ниста 5 дана Дан 3😮‍💨 ♬ оригинал соунд - Страхиња

 

- Пијем воду као на такмичењу, а исто толико се и знојим, а одлазак у WЦ ништа мање није тешко пао. Опет иста прича - устајање у пет као пекар. Одласком у цркву на недељну литургију сам само потврдио своју теорију. Храна нам није, релано, толико потребна, колико нам је потребна Божија љубав. Ово је већ 10. литар воде, а тек је три поподне, тако да не знам шта да вам каже - истакао је атлетичар.

Четврти дан

Претпоследњег дана осећао је велики умор, док је воду једва могао да пије.

 

@радаковиц8

Не једем ниста 5 дана само пијем воде Дан 4😐 ♬ оригинал соунд - Страхиња

 

- Не могу да верујем, успео сам да ништа не убацим у уста преко сто сати! Вау! Све сам уморнији и само ми се спава, а сваки гутљај воде ми је гаднији и гаднији. Нисте свесни колико једва чекам било шта да поједем. Ово никако не би било хумано да траје дуже, и даље вас молим да не пробавате код куће - упозорава.

Пети дан

Страхиња је открио да је након петодневног гладовања изгубио око 4 килограма.

 

@радаковиц8 Не једме ниста 5 дана Дан 5🌶️ @Панспорт Оффициал #wатер #рецоверy ♬ оригинал соунд - Страхиња

 

- Ово је један од највећих изазова који сам икада у животу доживео - ментална борба са самим собом читавих пет дана! Кад сам стао на вагу, сконтао сам да сам баш очистио организам. Скинуо сам четири килограма за пет дана! Сад ћу себе да почастим тако једном пљескавицом! Драго ми је што је овај процес испратило много људи, али још једном вас молим да ово никако не пробате, јер није баш најздравије - закључио је атлетичар за ког многи стучњаци кажу да је велики таленат, те да може изградити блиставу каријеру.

Стил