Дачић је новинарима на лицу места, рекао да је убица полицајца Николе Крсмановића, на српску полицију када га је пронашла испалио укупно девет метака, након чега је убијен.

Њега је пријавио мештанин села Трбушнице када му је тражио воду, навео је Дачић и додао да је на овом подручју било око 400 полицајца који су за њим трагали.

- Он се скривао овде јер је ту река и граница, он је тражио начин како да пређе преко реке. Када је наишла наша полиција он је испалио два хица у полицијско возило, на шта му је полиција одговорила и погодила га једним хицем - рекао је он додајући да је нападач испалио укупно девет хитаца на полицију односно цео шаржер.

Фото: В. Митрић

 

Полиција га је сустигла и ликвидирала, истакао је Дачић наводећи да нападач није намеравао да се преда.

- Реч је о суровом криминалцу и рекли су ми да му је ово пето или шесто убиств - рекао је он и најавио да ће МУП радити даље на овом случају и ухапсити све људе који имају везе са убиством полицајца.

Фото: Новости

 

Фото: Принтскрин

 

Истакао је да му је жао је због породице полицајца који је убијен.

Фото: Друштвене мреже

 

- Цела Лозница је била у страху. Пратили смо га на камерама, налазили смо његове трагове на оградама. Овде је његов пиштољ којим је убио полицајца - каже Дачић.

Фото: Принтскрин/Инфомер ТВ

 

Подсетио је да је брачни пар из Србије ухапшен, као и возач, док је најавио да ће Србија од Немачке тражити да изручи брата убице.

- Прича да му је брат украо докумета је лаж. Зашто се вратио ако је био у Немачкој. Он му је послао документа и он је саучесник. Нећемо имати милости ни према коме - казао је Дачић.

БОНУС ВИДЕО: