Dačić je novinarima na licu mesta, rekao da je ubica policajca Nikole Krsmanovića, na srpsku policiju kada ga je pronašla ispalio ukupno devet metaka, nakon čega je ubijen.

NJega je prijavio meštanin sela Trbušnice kada mu je tražio vodu, naveo je Dačić i dodao da je na ovom području bilo oko 400 policajca koji su za njim tragali.

- On se skrivao ovde jer je tu reka i granica, on je tražio način kako da pređe preko reke. Kada je naišla naša policija on je ispalio dva hica u policijsko vozilo, na šta mu je policija odgovorila i pogodila ga jednim hicem - rekao je on dodajući da je napadač ispalio ukupno devet hitaca na policiju odnosno ceo šaržer.

Foto: V. Mitrić

 

Policija ga je sustigla i likvidirala, istakao je Dačić navodeći da napadač nije nameravao da se preda.

- Reč je o surovom kriminalcu i rekli su mi da mu je ovo peto ili šesto ubistv - rekao je on i najavio da će MUP raditi dalje na ovom slučaju i uhapsiti sve ljude koji imaju veze sa ubistvom policajca.

Foto: Novosti

 

Foto: Printskrin

 

Istakao je da mu je žao je zbog porodice policajca koji je ubijen.

Foto: Društvene mreže

 

- Cela Loznica je bila u strahu. Pratili smo ga na kamerama, nalazili smo njegove tragove na ogradama. Ovde je njegov pištolj kojim je ubio policajca - kaže Dačić.

Foto: Printskrin/Infomer TV

 

Podsetio je da je bračni par iz Srbije uhapšen, kao i vozač, dok je najavio da će Srbija od Nemačke tražiti da izruči brata ubice.

- Priča da mu je brat ukrao dokumeta je laž. Zašto se vratio ako je bio u Nemačkoj. On mu je poslao dokumenta i on je saučesnik. Nećemo imati milosti ni prema kome - kazao je Dačić.

BONUS VIDEO: