Банке, авио-компаније и медији широм света погођени су глобалним прекидом рада који је настао због грешке у ажурирању садржаја компаније "Crowdstrike".

Прекид рада је утицао на велике компаније, укључујући "АБЦ" и "Скy Неwс Аустралиа". Компаније, укључујући банке, авио-компаније, телекомуникационе компаније, ТВ и радио станице и супермаркете, искључене су из мреже пошто се на екранима појавила грешка.

Више од хиљаду летова отказано је данас широм света до овог тренутка, због техничких проблема са прекидом интернет услуга и комуникација, показују најновији подаци компаније за анализу авијације Сиријум.

 

 

"Timelapse" од 12 сати показује како се ваздушни саобраћај широм САД полако заустављао јер је Федерална управа за ваздухопловство приземљила велики број летова због техничког квара у информационим системима.

Пријављени су значајни проблеми на аеродромима у Аустралији, Немачкој, Холандији и Шпанији. Неколико летова је одложено и путницима је саветовано да контактирају своје авио-компаније за најновије информације. Скај њуз је нестао у Британији, а бројне европске авио-компаније и аеродроми су такође пријавили проблеме.

Проблем је после последњег ажурирања антивирусног програма "Crovdstrike", који је изазвао феномен познат у ИТ свету као "плави екран смрти" на Виндовс рачунарима.

Летови Делта, Унитед и Америцан Аирлинес су приземљени у Америци.

(Индеx)

БОНУС ВИДЕО: