Banke, avio-kompanije i mediji širom sveta pogođeni su globalnim prekidom rada koji je nastao zbog greške u ažuriranju sadržaja kompanije "Crowdstrike".

Prekid rada je uticao na velike kompanije, uključujući "ABC" i "Sky News Australia". Kompanije, uključujući banke, avio-kompanije, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete, isključene su iz mreže pošto se na ekranima pojavila greška.

Više od hiljadu letova otkazano je danas širom sveta do ovog trenutka, zbog tehničkih problema sa prekidom internet usluga i komunikacija, pokazuju najnoviji podaci kompanije za analizu avijacije Sirijum.

 

 

"Timelapse" od 12 sati pokazuje kako se vazdušni saobraćaj širom SAD polako zaustavljao jer je Federalna uprava za vazduhoplovstvo prizemljila veliki broj letova zbog tehničkog kvara u informacionim sistemima.

Prijavljeni su značajni problemi na aerodromima u Australiji, Nemačkoj, Holandiji i Španiji. Nekoliko letova je odloženo i putnicima je savetovano da kontaktiraju svoje avio-kompanije za najnovije informacije. Skaj njuz je nestao u Britaniji, a brojne evropske avio-kompanije i aerodromi su takođe prijavili probleme.

Problem je posle poslednjeg ažuriranja antivirusnog programa "Crovdstrike", koji je izazvao fenomen poznat u IT svetu kao "plavi ekran smrti" na Vindovs računarima.

Letovi Delta, United i American Airlines su prizemljeni u Americi.

(Index)

BONUS VIDEO: