Глумац Горан Султановић увек је важио за београдског шмекера, који је током вишедеценијске каријере пленио јединственом харизмом и пристојношћу, ширећи дух Београда који лагано нестаје.

Иако је био лош ђак, глуму је завршио без имало муке, у изузетној класи, заједно са Микијем Манојловићем, Предрагом Ејдусом, Аљошом Вучковићем, Марком Николићем...

У каријери је остварио на десетине улога, што пред камерама, што у позоришту, а осим професионалним, поноси се и приватним животом.

Фото: Оливер Бунић

 

 

- Моја жена Иванка Живковић, ево већ три деценије Султановић, била је балерина. Имамо две ћерке Јелену и Јовану.

Старија је наследила ген од мене, па јој школа не иде бог зна како, отишла је у Лондон да заврши језик и да се самофинансира, а млађа студира права и ради у неком кафићу.

Био сам врло несрећан што су одмах изабрале да раде, али сам и поносан јер је то њихова одлука и зато што неће да краду богу дане док се њихова мајка и ја грчимо – причао је пре десетак година Горан Султановић.

Фото: Н. Фифић

 

 

Иначе, мало ко зна да се Горан Султановић нашао на списку уметника са националном пензијом која се додељује на већ постојећу пензију коју је уметник остварио.

Додељује се у висини једне просечне зараде без пореза и доприноса у Србији за месец јул претходне године. Национална пензија додељена 2023. године, према том просеку, износи 73.114 динара.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: