Glumac Goran Sultanović uvek je važio za beogradskog šmekera, koji je tokom višedecenijske karijere plenio jedinstvenom harizmom i pristojnošću, šireći duh Beograda koji lagano nestaje.

Iako je bio loš đak, glumu je završio bez imalo muke, u izuzetnoj klasi, zajedno sa Mikijem Manojlovićem, Predragom Ejdusom, Aljošom Vučkovićem, Markom Nikolićem...

U karijeri je ostvario na desetine uloga, što pred kamerama, što u pozorištu, a osim profesionalnim, ponosi se i privatnim životom.

Foto: Oliver Bunić

 

 

- Moja žena Ivanka Živković, evo već tri decenije Sultanović, bila je balerina. Imamo dve ćerke Jelenu i Jovanu.

Starija je nasledila gen od mene, pa joj škola ne ide bog zna kako, otišla je u London da završi jezik i da se samofinansira, a mlađa studira prava i radi u nekom kafiću.

Bio sam vrlo nesrećan što su odmah izabrale da rade, ali sam i ponosan jer je to njihova odluka i zato što neće da kradu bogu dane dok se njihova majka i ja grčimo – pričao je pre desetak godina Goran Sultanović.

Foto: N. Fifić

 

 

Inače, malo ko zna da se Goran Sultanović našao na spisku umetnika sa nacionalnom penzijom koja se dodeljuje na već postojeću penziju koju je umetnik ostvario.

Dodeljuje se u visini jedne prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji za mesec jul prethodne godine. Nacionalna penzija dodeljena 2023. godine, prema tom proseku, iznosi 73.114 dinara.

(Hello)

BONUS VIDEO: