Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, има иза себе такве резултате да би само о својој каријери могао да прича данима.

Фото: АТА имагес

 

 

Један је од најтрофејнијих европских тренера и члан Куће славних ФИБА, а с репрезентацијом СР Југославија освојио је Светско првенство и Европско првенство, док је с Немачком освојио ЕП.

Уз то, с клубовима које је водио је освојио Евролигу, Еврокуп, Куп Радивоја Кораћа, осам националних првенстава и шест националних купова!

Ипак, Пешић није човек који се претерано бави речима и показује ко је тамо где је најважније – поред кошаркашког терена, а велику подршку му све ове године пружа породица.

 

 

Српски селектор о свом приватном животу не говори много, а познато је да деценијама у складном браку с Вером Блажевић, која је и сама била кошаркашица.

У свом дугом и срећном браку Светислав Пешић добио је двоје деце – сина Марка, који је данас спортски директор у КК Бајерн Минхен и годинама је био успешни кошаркаш, и ћерку Ивану, која је такође наследила очев "спортски ген".

Ивана Пешић, данас Ивана Јагла, ради као лични тренер у Минхену, а на свом профилу на платформи ЛинкедИн истиче је уз онај физички део, у свом раду фокусирана и на све изазове свакодневице који утичу на здравље.

 

 

"Здравље, перформансе и уравнотежена исхрана су најважнији темељи за физичко и ментално благостање," наводи она и додаје: "Као лични тренер, желела бих да вас професионално пратим, мотивишем и индивидуално подржавам на вашем путу ка здравијем и способнијем начину животу."

Такође, Ивана је специјализована за јогу и дипломирани је мастер спортске психологије.

Будући да се и сама не експонира претерано, о њој се не пише често у домаћим медијима, а познато је да је она била та која је упознала српску тенисерку Ану Ивановић и немачког фудбалера Бастијана Швајнштајгера, један од омиљених спортских парова света.

Фото: Профимедиа

 

 

"Мој пријатељ Швајнштајгер и Ана Ивановић су у емотивној вези, упознала их је моја ћерка Ивана. Нека се деца воле и држе за руке...," изјавио је на почетеку њихове љубави Светислав Пешић, чиме је био један од првих који је потврдио гласине да су они Ана и Бастијан срећно заљубљени.

Ивана је, иначе, годинама у браку с немачким кошаркашем Јаном Хендриком Јаглом, с којим је у љубаву дуже од деценије.

 

 

Пре неколико година, причало се и о детаљу из аутобиографије кошаркаша Шарунаса Јасикевичијуса, који је написао да је Ивана била заљубљена у бразилског играча Андерсона Варежауа и да су кошаркаша његове колеге и сам Пешић зачикавали због тога.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: