- На територији Београда и шире околине јачање облачности и у наредних сат до два времена очекују се киша и локални пљускови с грмљавином, који могу условити већу количину падавина у појединим деловима града - наводи се у хитном упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Ово упозорење издато је у 17.45 сати.

Топлотни талас у Србији слаби, али се повећава нестабилност временских услова. У наредном периоду очекују се пљускови и грмљавине који ће локално бити интензивнији, уз могућност града и јаких или олујних ветрова.

Смањење температуре у Србији

Од данас је предвиђено смањење температуре, с највишом дневном температуром у интервалу од 30 до 34 степени Целзијусових. На југоистоку Србије температуре могу достићи око 36 степени Целзијусових. Ипак, у већим урбаним срединама наставиће се тропске ноћи.

На снази наранџасти метеоаларм

Тренутно је на снази наранџасти метеоаларм за подручје готово целе Србије, изузев на територији Срема и Бачке.

Наранџасти метеоаларм упозорава на опасно време. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)