- Na teritoriji Beograda i šire okoline jačanje oblačnosti i u narednih sat do dva vremena očekuju se kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji mogu usloviti veću količinu padavina u pojedinim delovima grada - navodi se u hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Ovo upozorenje izdato je u 17.45 sati.

Toplotni talas u Srbiji slabi, ali se povećava nestabilnost vremenskih uslova. U narednom periodu očekuju se pljuskovi i grmljavine koji će lokalno biti intenzivniji, uz mogućnost grada i jakih ili olujnih vetrova.

Smanjenje temperature u Srbiji

Od danas je predviđeno smanjenje temperature, s najvišom dnevnom temperaturom u intervalu od 30 do 34 stepeni Celzijusovih. Na jugoistoku Srbije temperature mogu dostići oko 36 stepeni Celzijusovih. Ipak, u većim urbanim sredinama nastaviće se tropske noći.

Na snazi narandžasti meteoalarm

Trenutno je na snazi narandžasti meteoalarm za područje gotovo cele Srbije, izuzev na teritoriji Srema i Bačke.

Narandžasti meteoalarm upozorava na opasno vreme. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

BONUS VIDEO:

(Blic)