Сумњали су у њих, а они су показали да су готово увек ту - на подијуму. Овога пута на самом врху, трећи пут заредом на олимпијским такмичењима. И то, да буде још слађе, тријумф над великим ривалима - репрезентацијом Хрватске.

Ватерполо репрезентација Србије је наставила нестваран низ: иако се десила смена генерација, а "седморица величанствених" су напустила државни тим после другог узастопног олимпијског злата, освојеног у Токију 2021, поново су наши "делфини" дошли до златних медаља на Олимпијским играма: Хрватска, актуелни првак света, је у финалу Игара у Паризу побеђена резултатом 13:11, чиме је српски тим показао да му у овом спорту нема равних.

Фото: Профимедиа

 

 

Од почетка до краја утакмице су притиснули ривале и нису попуштали - поготово у одбрани. Нервирао се хрватски селектор Ивица Туцак, ништа му није полазило за руком, а тактичке замисли су падале пред непоколебљивим српским блоком.

При резултату 6:2, када се српска репрезентација одлепила први пут, селектор Хрватске је позвао тајм-аут и добрано искритиковао своје ватерполисте.

Фото: Профимедиа

 

 

- Момци, немојмо се за****ат, који нам је... Почели смо сами себи пуцати у ногу - полудео је Туцак.

На сву срећу (заправо, не хвала срећи, него хвала репрезентативцима Србије), велики стручњак није успео да пробуди грогирану чету и злато је на грудима наше чете.

Селектор хрватске ватерполо репрезентације,  Ивица Туцак после утакмице честитао је ватерполистима Србије.

- Немам шта да кажем сем да честитам Србији која је данас била фантастичан тим и заслужила победу, честитам из срца. Ми нисмо били прави, лоше смо играли. Из онако лоше одбране нисмо могли ни да нападамо, брзо су направили предност у головима и то те баци у депресивно стање. Ниси сигуран, нема оне флуидности у игри која је потребна за трофеј. Тешко је рећи. Треба причати о њиховом квалитету, Мандића смо добро покривали, мислим да је био добар скаутинг. Видео сам у мом тиму мир, али фалиле су нам две три одбране. Онај гол на 2:1 за Србију кад им је испала лопта је знак. Клонули смо, видело се у нападу, шутирали смо исфорсирано на блокове, добра одбрана даје кредит у нападу, а ми је нисмо имали. Голман не знам колико је имао одбрана, данас је био најбољи голман на свету и честитам му - рекао је Туцак.

Улога фаворита се није доводила у питање, желели смо златну медаљу, могу само да честитам својим играчима који су на трећем узастопном великом такмичењу играли финале.

- Нема то везе, знали смо да смо играли против једне сјајне репрезентације које смо побеђивали у последње време. Желели смо ово злато више него ико, али када овако нема одбране, нема ни игре, нема осмеха. Освајају се злато и бронза, не сребро. Најтужнији сам човек на свету, тужан сам и требаће времена. Пуно је било грешака, ван свега што радимо, неке ситнице које ви не приметите. Све је повезано са прва три минута утакмице, ми смо прву четвртину изгубили 5:2, играш финале и то ти се деси. Пробали смо да се чупамо, али једноставно данас није било до нас - рекао је Туцак.