Свечани дочек српских освајача олимпијских медаља одржаће се вечерас, 12. августа, са почетком у 20 часова испред Старог двора. Са балкона двора, суграђанима ће се обратити освајачи медаља, златни ватерполисти и стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец. 

Фото: Профимедиа

 

Такође, биће присутина и освајачица сребрне медаље у теквондоу Александра Перишић и бронзани кошаркаши. Очекује да ће и освајач златне медаље у тенису Новак Ђоковић потврдити свој долазак, саопштио је град Београд.

"Весели се српски роде"

Даница Црногорчевић ће вечерас певати српским спортистима на дочеку на балкону! Они су се у претходним данима вратили из Париза, те ће вечерас народ имати прилику да их поздрави испред Старог двора, а за то време ориће се "Весели се, српски роде" као никад, сазнаје Република.

Поменута песма постала је симбол радости и поноса за многе Србе, а њен значај додатно је наглашен након што су наши спортисти, почевши од Ђоковића, славили своје олимпијске успехе уз ову мелодију.

Подсетимо, освајачи одличја за Србију на Играма у Паризу 2024. године су: Дамир Микец и Зорана Аруновић у стрељаштву (злато), Новак Ђоковић у тенису (злато), кошаркашка репрезентација (бронза), Александра Перишић у теквондоу (сребро), ватерполо репрезентација (злато).