Она је, како наводе, након сахране рекла да осећа велику бол због губитка и да бол породице никада неће престати. Између осталог, захвалила се свима који су дошли на сахрану, јер, како је рекла, то јој је показало колико њих је волело њеног сина, пише Индексолине.

- Као родитељи, изгубили смо сина, али смо схватили да припада свима. Присуство хиљаде људи на сахрани, дало нам је до знања колико су волели нашег сина, то је ублажило велики бол који имамо.

Хиљаду пута хвала хиљадама људи који нас нису оставили саме у овим тешким данима за нас. Само мајчино срце разуме колико боли када се детету припишу различита имена.

Фото: Инстаграм принтскрин/arian_arnes

 

 

Фатон, ових дана нана нисам пролила сузу за тобом. Осим што срце плаче. Морала сам да те прописно отпратим до гроба. Сада имам времена да ми недостајеш и да се сетим времена које сам провела без тебе. Сада имам место где могу да дођем да те упознам, да разговарам са тобом о многим стварима које смо оставили неизречене. Твој гроб биће наше састајалиште. Боли ме, али понос који осећам га превазилази - рекла је Шехрија.

Никола Крсмановић (34) убијен је у ноћи између 17. и 18. јула у Липничком Шору код Лознице када је у њега пуцао Фатон Хајризи који се налазио у таксију тутинских регистрација који су Никола и његов колега Вјекослав Илић зауставили ради рутинске контроле.

До убиства је дошло око 00.55 сати приликом контроле возила на контролном пункту. У аутомобилу су били Хајризи и таксиста. Затражена су им документа, која су предали, а потом су два гранична полицајца позвала Хајризија да изађе из аутомобила, што је он и урадио. Понашао се нормално. Међутим, док су проверавали документа, Хајризи је запуцао.

Фoто: Јутјуб принтскрин/RTV DUKAGJINI

 

 

Погодио је Николу у груди, а неки од очевидаца тврде и да се вратио и пуцао још једном док је млади полицајац био на земљи.

Његовог колегу ранио је у раме, с леђа.

Илић је проверавао Хајризијева документа када је дошло до пуцњаве. Није видео Николу и мислио је да је успео да побегне.

Вјекослав је узвратио паљбу, али није успео да погоди Албанца. Спотакнуо се о жардињеру и пао, те је Хајризи највероватније мислио да је и он мртав и није му прилазио. Позвао је супругу, рекао јој да је рањен и да зове Хитну помоћ.

Након што је побегао, таксиста који га је возио сачекао је полицију, након чега је ухапшен.

Фото: Фејбук принтскрин/Artan Hajrizi

 

 

Сазнања о локацији оптуженог за убиство полиција је добила од мештанина који је јавио да је Хајризија видео код некадашње Вискозине високоцрпне станице, те је полиција одмах блокирала тај део града.

Хајризи је пролазио људима кроз дворишта, а један мештанин препознао га је на снимку са надзорне камере своје радње.

До неутралисања претње дошло је јер је Хајризи пуцао на полицајце. И поред штитова, шлемова и панцира било је тешко заштитити се када је Хајризи испалио "кишу метака". Неки од полицајаца су повређени и на лице места су упућена четири санитета Хитне помоћи.

Хајризи је ликвидиран док је покушавао да побегне ка Бањи Ковиљачи. Крио се у напуштеним комплексу фабрике у ком се иначе крију мигранти из Прешева.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: