Саша Александер, једна од најпознатијих Српкиња на свету, удата је за Едоарда Понтија, млађег сина Софије Лорен и продуцента Карла Понтија.

Наставио је стопама својих родитеља и бави се режијом.

Вратимо се Саши. Рођена је 1951. у Лос Анђелесу. Њен супруг свет је угледао исте године у Женеви, где су се 2007. године и венчали у руској православној цркви.

Имају двоје деце, Лучију и Леонарда.

Саша говори неколико језика, а иако је у Србију долазила тек повремено, у детињству, да посети баке и деке, сасвим добро говори српски језик.

Више пута је у популарним емисијама на америчкој телевизији изговарала сочне псовке, чак је Конана О’Брајена учила да изговори неке речи, што је изазвало салве смеха.

Сећања на Шумадију

Српски се, захваљујући Саши, чуо и у једној од епизода серије „Ризоли и Ајлс“.

- Бог је Српкиње правио шест дана и двадесет три сата, а онда се сетио мушкараца, па је у последњем часу направио и њих. Тако је на наше даме реаговао мој супруг када смо боравили у Црној Гори, јер је био одушевљен њиховим изгледом.

С друге стране, српски мушкарци не остају у тако добром памћењу као жене - нашалила се глумица у емисији Конана О’Брајена.

Потом се присетила успомена које носи из домовине својих родитеља.

Фото: Принтскрин

 

- То су пре свега сећања на детињство, на школске распусте проведене у једном селу поред Чачка, одакле потиче мој отац. Једног лета сви мештани су се радознало окупили око мене питајући се да ли сам дошла да тражим мужа. „Не, забога“, одговорила сам изненађено, „имам тек шеснаест година!“ Нису ми увек били јасни ни сујеверје и неки традиционални изрази, на пример: „Немој да стојиш на вратима, убиће те промаја“. Мислила сам да је то неки страшни зли дух, а после сам схватила да од промаје може само да ме боли глава.

Сашина мајка Добрила је из Београда, док је отац Драгиша родом из Чачка. Он је радио у Италији као кројач, управо за Софију Лорен, па је тако још давних дана упознала будућег супруга. Но, љубав је планула тек касније. Сашин први муж био је Лука Пецељ, али брак није дуго трајао, само четири године.

Глумом се бави од средине деведесетих. Прву значајнију улогу остварила је у некад популарној серији „Досонов свет“, а била је и у сталној постави екипе „NCIS Морнарички истражитељи“.

Фото: Принтскрин

 

Појавила се у „Пријатељима“, „Немогућој мисији 3“, „Опасним лажима“...

Сашу често виђамо на фотографијама са славном свекрвом. Софија обожава своје синове и унуке, али и снаје. Привржена је породици, као свака права Италијанка.

Саша је безброј пута истицала да њих две имају сјајан однос. Веома су блиске, а једном је рекла да су она и Софија „близнакиње које су раздвојили по рођењу“.

БОНУС ВИДЕО:

(blic žena)