У финалу "делфини" су играли против селекције Хрватске, актуелних светских првака и славили су резултатом 13 - 11, за трећу узастопну златну медаљу на Олимпијским игрма. 

Репрезентативци Србије имали су трновит пут до новог најсјајнијег одличја и са три пораза групу су прошли као четвртопласирани тим. Ипак, од почетка нокаут фазе "делфини" су изгледали потпуно другачије и остварили су три велике победе против Грчке, САД и на крају Хрватске. 

Када је Грчка на 11 секунди до краја четвртфиналног меча изједначила на 11:11 деловало је немогуће да се нешто уради те су петерци били евидентни.

Међутим, као што му и титула капитена налаже, Никола Јакшић је преузео ствар и хладне главе али чврсте и прецизне руке забио лопту у гол противника две секунде пре него што је судија одсвирао крај.

Фото: Профимедиа

 

Након тога следила је утакмица против САД. Интересантно, полуфинални меч против Американаца ватерполисти су играли јутро након кошаркашке утакмице Србија - САД, коју су наши кошаркаши на несрећан начин изгубили иако су већим делом утакмице били боља екипа. 

Овај пораз утицао је и на ватерполисте Србије, открио је у подкасту Аце Стојановића капитен репрезентације Никола Јакшић.

- Највише нас је изнервирало само кад смо изгубили од Америке у кошарци... Ту смо рекли: "Значи, сутра ћемо да их развалимо, неће им помоћи ни Бог отац". Само због овога што је било и због начина на који смо, ето, изгубили јер смо се јако изнервирали - рекао је Јакшић.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA Magazin (@mamba_magazin)

 

Тако је и било - Србија је добила САД резултатом 10 - 6.

Подсетимо, након полуфиналне утакмице, српски ватерполиста Немања Вицо открио је да је утакмица кошаркаша Србије и Сједињених Америчких Држава и буран крај додатно мотивисала ватерполисте.

- Имали смо мотив више због јуче. Причали смо о томе у соби. Наравно, прво је био мотив за нас 13 који играмо, а после смо помињали утакмицу од синоћ, да осветламо образ браћи кошаркашима. Похвалио бих и њих, изузетна утакмица, пратили смо их, да не залазимо сад у детаље, знамо сви шта се десило синоћ - рекао је Вицо тада.

Након тога је уследио финални меч са Хрватском, а остало је сада већ историја...

БОНУС ВИДЕО: