Према недавно објављеним документима, Пери је рекао свом помоћнику да га "уради великом дозом", непосредно пре него што је пронађен окренут лицем надоле у хидромасажној кади у својој вили у Лос Анђелесу, вредној 5,2 милиона долара. Документа су такође открила да је Пери пронађен без свести у свом дому чак два пута пре смрти 28. октобра 2023.

Пери је замолио Ивамасу да му "припреми ђакузи" пре него што је затражио да га "уради" кетамином, тврде тужиоци који су открили да је Пери примио инјекције кетамина око 8.30 ујутро и 12.45 поподне на дан када је умро.

Нови детаљи о последњим данима звезде "Пријатеља" објављени су након што је Ивамаса, који је живео с Перијем, склопио нагодбу и признао кривицу. Ивамаса је ухапшен с још четири особе и против њега је подигнута оптужница везана за Перијеву смрт.

Фото: Профимедиа

 

Ерик Флеминг, др Марк Чавез, Џесвин Санга и др Салвадор Пласенција су такође оптужени. Ивамаса, Флеминг и Чавез признали су кривицу, док су се Санга и Пласенција изјаснили да нису криви за глумчеву смрт.

Детаљна временска црта Перијевог последњег месеца живота била је укључена у Ивамасин споразум о признању кривице, који је добио магазин Ролинг Стоун. Пери, који се дуго борио са зависношћу, затражио је да Ивамаса почне да му набавља илегалне дроге крајем септембра 2023. Глумац је од помоћника тражио да нађе изворе од којих ће набавити дрогу и или му је дао новац или обећао да ће надокнадити новац за дрогу.

Ивамаса је од Пласенције и Флеминга наводно набавио кетамин који је дао Перију. Наводно се састао с Пласенцијом најмање седам пута између 30. септембра и 28. октобра 2023. Власти су оптужиле осумњичене за немилосрдно искоришћавање борбе звезде "Пријатеља" са зависношћу од дроге.

Фото: Јутјуб принтскрин/Q with Tom Power

 

- Оптужени у овом случају знали су да је оно што раде погрешно. Знали су да оно што раде представља опасност за господина Перија, али свеједно су то учинили. На крају, ови оптужени су били више заинтересовани за то да профитирају од зависности господина Перија него за његову добробит - тврди тужилац Мартин Естрада.

Према Министарству правосуђа, Пласенција је прошле године сазнао да Перија занима кетамин као лек за депресију и контактирао је Чавеза, који је водио клинику за кетамин. Наводно су се договорили око цене коју ће им наплатити. Пласенција је наводно послао Чавезу поруку: "Питам се колико ће овај морон да плати".

Чини се да је Флеминг повезао Ивамасу са Сангом, која је описана као "Краљица кетамина" северног Холивуда. Иако Санга није именована у Ивамасиној нагодби о признању кривице, Флеминг је рекао: "Она има посла само с високим слојем и славним особама. Да не продаје сјајну робу, изгубила би посао".

Флеминг је Ивамаси дао 50 бочица кетамина, које је добио од Санге, према Министарству правосуђа. Прети му до 25 година затвора. Ивамаса је Перију (54) убризгао кетамин који су му продали Флеминг и Санга 28. октобра, на дан када је Пери пронађен мртав.

БОНУС ВИДЕО: