Напад се догодио око 10.00 сати ујутру, када се дечак, по имену Матео, играо са другом децом у спортском објекту Анхел Тардио, који се налази на периферији града поред стамбених зграда, пренео је Паис.

Младић прекривеног лица ушао је у објекат, кренуо ка групи дечака и напао га оштрим предметом.

Мотив напада још није утврђен. 

Након убода, починилац је возилом побегао са лица места. 
Начелник Истражног суда број 3 у Толеду, који је преузео истрагу, захтева тајност поступка.

По пријему информација о злочину, Цивилна гарда је распоредила такозвани Оперативни кавез, који укључује контроле на путевима и стазама у периметру око места догађаја, како би покушала да пресретне починиоца. 
У потрази учествују Јединице судске полиције Института за оружане снаге и Групе за информисање Команде Толедо, као и полицијски хеликоптер.

Жртва је познати дечак у Мосехону, пошто његова породица држи једну од најпопуларнијих пекара у граду. 

Градска скупштина Мосехона прогласила је тродневну жалост и најавила окупљање за вечерас. 

"Запрепашћени смо овом чињеницом, а изнад свега желимо да пренесемо нашу подршку породици и пријатељима дечака", рекао је градоначелник Кончу Седиљо.
Председник шпанске аутономне области Кастиља-Ла Манча, Емилијано Гарсија-Паге, изјавио је да је "шокиран" догађајем и изразио је саучешће породици преминулог дечака. 

"Изражавам саучешће породици дечака, као и жељу да се починилац што пре пронађе и приведе правди", рекао је лидер социјалиста на платформи X (Твитер).

БОНУС ВИДЕО: