Napad se dogodio oko 10.00 sati ujutru, kada se dečak, po imenu Mateo, igrao sa drugom decom u sportskom objektu Anhel Tardio, koji se nalazi na periferiji grada pored stambenih zgrada, preneo je Pais.

Mladić prekrivenog lica ušao je u objekat, krenuo ka grupi dečaka i napao ga oštrim predmetom.

Motiv napada još nije utvrđen. 

Nakon uboda, počinilac je vozilom pobegao sa lica mesta. 
Načelnik Istražnog suda broj 3 u Toledu, koji je preuzeo istragu, zahteva tajnost postupka.

Po prijemu informacija o zločinu, Civilna garda je rasporedila takozvani Operativni kavez, koji uključuje kontrole na putevima i stazama u perimetru oko mesta događaja, kako bi pokušala da presretne počinioca. 
U potrazi učestvuju Jedinice sudske policije Instituta za oružane snage i Grupe za informisanje Komande Toledo, kao i policijski helikopter.

Žrtva je poznati dečak u Mosehonu, pošto njegova porodica drži jednu od najpopularnijih pekara u gradu. 

Gradska skupština Mosehona proglasila je trodnevnu žalost i najavila okupljanje za večeras. 

"Zaprepašćeni smo ovom činjenicom, a iznad svega želimo da prenesemo našu podršku porodici i prijateljima dečaka", rekao je gradonačelnik Konču Sediljo.
Predsednik španske autonomne oblasti Kastilja-La Manča, Emilijano Garsija-Page, izjavio je da je "šokiran" događajem i izrazio je saučešće porodici preminulog dečaka. 

"Izražavam saučešće porodici dečaka, kao i želju da se počinilac što pre pronađe i privede pravdi", rekao je lider socijalista na platformi X (Tviter).

BONUS VIDEO: