Свет је остао без једног од највећих глумаца свих времена - Алена Делона, који је преминуо у недељу, 18. августа. Легенда француског и светског филма, са више од 90 снимљених остварења у својој плодоносној каријери, преминула је у 89. години после дуге борбе са здравственим проблемима у свом дому у Душију.

Ален Делон био је познат не само као великан глумишта, већ је деценијама важио за "најлепшег човека на свету". Био је синоним за харизматичног, привлачног и згодног мушкарца, а такав је остао до свог последњег трена, иако у дубокој старости и изразито нарушеног здравља. Подсетимо, он је 2019. преживео тежак мождани удар после ког више није био у стању да се стара сам о себи.

Иако се веће годинама није појављивао у јавности, његова ћерка Анушка Делон, 13. јула поделила је фотографију свог оца, за коју се испоставило да ће бити његова последња. Анушка је оца фотографисала док му је фризер и бербер дотеривао браду и фризуру, а на фотографији се види да је лепота славног Француза одолевала годинама и да се упркос борама и знаковима старења ипак наслућивала.

 

 

На прагу своје 90. Делон је и даље био појава, елегантан и леп. "Делон ће увек бити Делон. Увек леп. Увек беспрекоран. Увек елегантан. Као добро вино. Вечно велики. (Како ми је леп. И себи је леп. Објављено уз његов пристанак као и увек)", написала је Делонова ћерка уз слику.

Ален је са 34-годишњом Анушком имао најближи однос од све своје троје деце, те јој је чак преписао половину свог богатства, што је и довело до братоубилачког рата између ње и њена два брата. "Нисам ја крива ако сам очево омиљено дете. Дугујем му све", изјавила је једном приликом.

"Никада никоме нисам рекао "Волим те" колико њој", изјавио је Ален Делон једном приликом, а Анушка ту љубав никада није престала да му враћа.

 

 

Само листајући њен профил, јасно је да су отац и ћерка имали веома блиску везу. Она је често делила њихове заједничке фотографије уз дирљиве речи пуне дубоких емоција.

"Док доручкујемо заједно, осећам бескрајну захвалност. Јединствен тренутак сласти у мом свету са зверима. Сматрала сам да је ово прелепо. Својим вечито плавим, живахним погледом борца, који ми улива незамисливу снагу. Мој бесмртни", написала је она у априлу ове године, уз још једну од Аленових фотографија у, сада се испоставило, последњим месецима живота.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО: