Кромпир је намирница која би требало да се чува на сувом и тамном месту, попут подрум или гараже, али немају сви могућност да правилно складиште кромпир.

Ако се кромпир налази на светлом и влажном месту, он почиње да клија и брзо губи своју чврсту текстуру и препознатљив укус.

Али постоји једноставан начин како ћете то спречити, а потребна вам је само једна јабука, преноси Лифехацкер.

Фото: Профимедиа

 

 

Све што треба да урадите је да у своју гајбицу или врећу с кромпиром додате једну јабуку и то у средину. Јабука производи и испушта етилен, природни гас који спречава настанак корена и проклијавање кромпира. Међутим, јабуке такође утичу на пребрзо сазревање другог воћа и поврћа па их треба чувати даље од њих.

Фото: Профимедиа

 

 

Кромпир који се чува с јабуком остаје чврст и без клица чак и након осам недеља, за разлику од кромпира који се чува без јабуке; а они су „углавном мекани, наборани и тужног изгледа.“ Зато додајте јабуку и кромпир ће вам много дуже трајати.

БОНУС ВИДЕО: