Недавно се сазнало да је чувени рокер, Бора Ђорђевић већ неко време хоспитализован у Клиничко-болничком центру у Љубљани због компликација узрокованих хроничном обструктивном болешћу плућа.

Његово стање је и даље јако тешко и животно је угрожен, а тим врхунских стручњака ради све како би музичар из ове животне битке изашао као победник.

Поред чланова породице и блиских пријатеља, многе колеге присећају се дружења са рокером, те се надају да ће из тешке борбе да изађе као победник, упркос томе што лекари говоре да је ситуација озбиљна.

Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

 

Многи се сећају тога како се Ђорђевић понашао док је био у пуној снази, а бројне његове изјаве остале су дубоко урезане.

Познато је да је Бора током већег дела живота био љубитељ добра капљице, а у једном од интервјуа, причао је о томе како су му лекари сугерисали да остави пороке, јер је после толико година конзумирања истих, себи нарушио здравље. 

Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

 

- Први пут сам престао да пијем 2000. године када сам имао озбиљних проблема са здрављем. Један поглед на мртвачницу на интензивној нези Клиничког центра био је довољан да схватим неке ствари. Девет година нисам га конзумирао, али онда сам поново почео. Попио сам Дунав, Саву и обе Мораве, али престао сам поново пре седам месеци и желим да останем при томе - рекао је Бора у једном од својих интервјуа, па је додао:

- Пороци узимају данак, тако да нису никад добра опција. Живео бих 100 година да сам престао да пијем кад је требало, или да уопште нисам почињао. 

(Ало)