Nedavno se saznalo da je čuveni roker, Bora Đorđević već neko vreme hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru u LJubljani zbog komplikacija uzrokovanih hroničnom obstruktivnom bolešću pluća.

NJegovo stanje je i dalje jako teško i životno je ugrožen, a tim vrhunskih stručnjaka radi sve kako bi muzičar iz ove životne bitke izašao kao pobednik.

Pored članova porodice i bliskih prijatelja, mnoge kolege prisećaju se druženja sa rokerom, te se nadaju da će iz teške borbe da izađe kao pobednik, uprkos tome što lekari govore da je situacija ozbiljna.

Foto: ATA images/Antonio Ahel

 

Mnogi se sećaju toga kako se Đorđević ponašao dok je bio u punoj snazi, a brojne njegove izjave ostale su duboko urezane.

Poznato je da je Bora tokom većeg dela života bio ljubitelj dobra kapljice, a u jednom od intervjua, pričao je o tome kako su mu lekari sugerisali da ostavi poroke, jer je posle toliko godina konzumiranja istih, sebi narušio zdravlje. 

Foto: ATA images/Antonio Ahel

 

- Prvi put sam prestao da pijem 2000. godine kada sam imao ozbiljnih problema sa zdravljem. Jedan pogled na mrtvačnicu na intenzivnoj nezi Kliničkog centra bio je dovoljan da shvatim neke stvari. Devet godina nisam ga konzumirao, ali onda sam ponovo počeo. Popio sam Dunav, Savu i obe Morave, ali prestao sam ponovo pre sedam meseci i želim da ostanem pri tome - rekao je Bora u jednom od svojih intervjua, pa je dodao:

- Poroci uzimaju danak, tako da nisu nikad dobra opcija. Živeo bih 100 godina da sam prestao da pijem kad je trebalo, ili da uopšte nisam počinjao. 

(Alo)